De derde etappe in de Giro d’Italia is overschaduwd door een vreselijke val van de Belg Wouter Weylandt (Team Leopard-Trek).

In de afdaling van de Passo del Bocco is de sprinter gevallen en al snel was duidelijk dat de situatie zeer ernstig was. Weylandt werd ter plekke nog gereanimeerd en is even later per helikopter met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Over zijn toestand is tot op heden niets bekend. Wel is zojuist bekend geworden dat hij in het ziekenhuis is gearriveerd. Door dit ernstige voorval is de podiumceremonie geannuleerd.

Update 17.42 uur:
Zojuist is het trieste bericht binnengekomen dat Wouter Weylandt in het ziekenhuis is overleden aan zijn verwondingen. Dit nieuws is door Giro-dokter Arts Giovanni Tredici bevestigd. Uit respect zullen wij de beelden van zijn val niet tonen.

 • Jim Vanoverbeke

  10 mei 2011 #1 Author

  Mijn Medeleven . ik ben ook exrenner geweest.
  Wanneer jimpi monserie is verongelukt in de koers.
  daarom heb ik ook het droevig gebied voor wouter wijnaarts
  en ik weet ook hoe droevig dat het is om iemand te verliezen
  altans ben ik ook renner geweest , ik weet ook hoe gevaarlijk het en het is spijtig voorgeval . daarmee sluit ik het af met vriendelijke groeten en enige deelneming .
  jimvanoverbeke@hotmail.com