Waar het gisteren een zekerheid was dat de rit zou eindigen in een massasprint, is het vandaag nog maar even afwachten. Op tien kilometer van de streep ligt er nog een klimmetje van de 4e categorie op de renners te wachten. Hier ligt dus een kans voor de aanvallers.

Reggio Emilia - Rapallo (173 km)

Favorieten etappe 3:
Hoewel er op 40 kilometer van de streep een klim van de 3e en in de slotfase het klimmetje van de vierde categorie moeten worden beklommen, denken wij dat het uiteindelijk op een massasprint uitloopt. Genoeg sprinters zullen het overleven en dus zullen de ploegmaats er alles aan doen om de boel onder controle te houden. Veel kansen krijgen de sprinters deze ronde immers ook niet. Wij maken ons dus op voor weer een gevecht tussen Alessandro Petacchi, Mark Cavendish en co.

Maar zoals gezegd liggen er wel kansen voor de aanvallers. Renners met wat explosiviteit zullen in de verre finale zeker een poging wagen. Wij denken hierbij met name aan Italiaanse kampioen Giovanni Visconti, Sergey Lagutin en Jérôme Pineau. Of heeft Johnny Hoogerland al stoutse plannen?

De prognose van Cycling Story:

**** Farrar
*** Cavendish, Petacchi
** Belletti, Bozic, Ventoso
* Ciolek, Lagutin, Pineau, Visconti