Veel kansen zullen de sprinters in deze Giro niet krijgen, maar vandaag krijgen we gegarandeerd het eerste sprintduel te zien. Op de weg van Alba naar Parma worden wel de eerste berpunten verdeeld (klim van de 4e cat.), maar voor de rest is het één en al vlak. Tien jaar geleden finishte er voor het laatste een etappe in Parma. Destijds verrast Ivan Quaranta de grote sprintkoning Mario Cipollini. Krijgen we vandaag ook al meteen een verrassing?

Het profiel van de 2e etappe.

Favorieten:
Zoals gezegd is het vandaag een uitgesproken dag voor de sprinters. Bij het rijtje der favorieten komen we dus automatisch uit bij snelle mannen als Mark Cavendish, Tyler Farrar en Alessandro Petacchi. Daarachter komt er een grote groep namen, die zeker aanspraak kunnen maken op de zege. Wij denken hierbij aan Robbie McEwen en Francisco Ventoso. Of zorgt Borut Bozic voor een stunt?

De prognose volgens Cycling Story:

**** Petacchi
*** Cavendish, Farrar
** Chicchi, McEwen, Ventoso
* Apollonio, Bozic, Brown, Napolitano

Kijk hier voor een overzicht met alle opties (tv, internet en twitter) om deze etappe te volgen.