Één van de meest memorabele momenten uit de geschiedenis van Luik-Bastenaken-Luik is het duel op de La Redoute tussen Michele Bartoli en wijlen Frank Vandenbroucke. Voor Luik-Bastenaken-Luik hadden de twee topfavorieten via de media al een psychologische oorlog gevoerd. Daags voor de koers had Frank Vandenbroucke in de pers al aangekondigd waar hij zou aanvallen (Saint-Nicolas) en hoe hij zou winnen. Kortom: hij zou Michele Bartoli, de nummer 1 van de wereld, een lesje leren. Bartoli was in zijn eer aangetast en plaatst op La Redoute een aanval. Het man-tegen-man duel dat zich daarna afspeelt is collectieve wielerhistorie geworden. Negen jaar na dato kijkt VDB op de desbetreffende plaats, vol trots nog eens terug op zijn triomfantelijke moment.

Bekijk hier het filmpje met de schitterende beelden uit 1999: