De 99e editie van de Scheldeprijs in Schoten is gewonnen door Mark Cavendish. De massasprint werd wel ontsierd door een zware val van Wouter Weylandt. Ook Tyler Farrar ging tegen de vlakte, maar leek er minder slecht aan toe dan de Belg.

Boucher, Planckaert, Cappelle, Isajtsjev en Malori gingen er in het begin vandoor en kregen al zeer snel de goedkeuring van het peloton. De vijf kregen maximaal vijf minuten, maar op 20 kilometer van de meet werd de Italiaan Malori al laatste vluchter gegrepen.

Vanaf dat moment was het de beurt aan de knechten van de sprintersploegen om richting de hier traditionele massasprint te koersen. De verwachte massasprint kwam er ook en hierin was Cavendish met afstand de snelste, voor Galimzjanov en Hutarovitch. Stefan van Dijk was op plaats 4 de beste Nederlander. Ook Theo Bos en Kenny van Hummel geraakten nog in de top-10.

Maar zoals gezegd werd de sprint wel ontsierd door de harde smak van Weylandt, die hierna het achterwiel van Farrar aantikte. Ook een renner van Cofidis maakte nog een fikse salto.

Uitslag Scheldeprijs 2011:

1.Mark Cavendish (Gbr)Team HTC-Highroad
2.Denis Galimzjanov (Rus)Katusha
3.Yevgeni Hutarovich (Wru)La Française des Jeux
4.Stefan van Dijk (Ned)Verandas-Willems
5.Robbie McEwen (Aus)Team RadioShack
6.Francesco Chicchi (Ita)Quick-Step
7.Alexander Kristoff (Nor)BMC Racing Team
8.Theo Bos (Ned)Rabobank
9.Frédérique Robert (Bel)Quick-Step
10.Kenny van Hummel (Ned)Skil-Shimano