Uitslag Ronde van Vlaanderen 2011

Wieleruitslagen Laatst bijgewerkt 14 april 2011 10:23 Tim van Hengel

Cancellara, hier op de laatste klim van de dag, kon vandaag niet aan de verwachtingen voldoen. (foto: © Laurens Alblas / Cyclingstory.nl)

Nick Nuyens heeft de Ronde van Vlaanderen gewonnen. De Belg van Saxo Bank-Sungard klopte in een sprint met drie Sylvain Chavanel en Fabian Cancellara en boekte zijn grootste zege in zijn loopbaan. Beste Nederlander was Sebastian Langeveld met een vijfde plaats.

Lange tijd leek het erop dat Chavanel en Cancellara samen uit zouden gaan maken wie met de bloemen aan de haal zou gaan. De twee hadden een voorsprong van meer dan een minuut, maar het peloton haalde hen op de Muur van Geraardsbergen bij.

Met hernieuwde krachten probeerde Cancellara het op enkele kilometers van de finish nog een keer en hij kreeg Nuyens en wederom Chavanel mee in zijn wiel. De winnaar van 2010 ging de sprint aan, maar werd geklopt.

Uitslag Ronde van Vlaanderen:

1Nick NuyensSaxo Bank-Sungard258 km in 6u01'20"
2Sylvain ChavanelQuick Stepz.t.
3Fabian CancellaraLeopard-Trekz.t.
4Tom BoonenQuick Step+2"
5Sebastian LangeveldRabobank+5"
6George HincapieBMC Racing Teamz.t.
7Björn LeukemansVacansoleil-DCMz.t.
8Staf ScheirlinckxVeranda's Willemsz.t.
9Philippe GilbertOmega Pharma-Lottoz.t.
10Geraint ThomasTeam Skyz.t.
26Dennis van WindenRabobank+1'24"
37Lars BoomRabobankz.t.
41Arnoud van GroenVeranda's Willemsz.t.

  • ThomGN

    3 april 2011 #1 Author

    Een beetje korte samenvatting. Ik vond het opmerkelijk dat bijvoorbeeld Boonen een aanval deed, met Chavanel vooruit. Ook vreemd dat er een minuut werd dichtgereden van de voet tot de top van de muur.

  • Ivo Alleleijn

    7 april 2011 #2 Author

    Je kunt aan het gezicht van Chavanel zien dat hij nooit in dienst van Boonen zal rijden. Boonen op zijn beurt zal daar dan dus ook maling aan hebben.

    En wat betreft een minuut dicht rijden op de muur, is heel normaal ook als je cancallara heet, die op dit moment 95 kg weegt en er op dat moment helemaal doorheen zat op die steile klim.
    Let op hem a.s zondag in de hel daar komen die kilo,s van pas.