Sébastien Rosseler, Lieuwe Westra, Michal Kwiatkowski; zo luidt het eindverdict van deze Driedaagse De Panne. Westra had voor de tijdrit goede papieren voor de eindwinst, maar de Belg Rosseler gooide met de snelste tijd toch nog roet in het eten.

Rosseler’s jonge ploegmaat Michal Kwiatkowski had de koppositie in handen, totdat Rosseler 14” onder diens tijd dook en virtueel leider in het algemeen klassement werd. Westra was de enige die hem de dag- en eindzege nog zou kunnen ontnemen. Maar Westra kwam in de tijdrit te kort en zag zijn 8” voorsprong veranderen in een 6” achterstand.

Na afloop baalde de Fries zichtbaar van zijn tweede plaatsen in de tijdrit en het algemeen klassement. Maar Westra gaat niet met lege handen naar huis. Als troostprijs kreeg hij het bergklassement toegewezen. De top-3 van dit klassement, met Laurens de Vreese als leider, zat in het peloton dat tijdens de ochtendetappe buiten de tijd binnenkwam. Zodoende neemt Westra de trui nog over van de Belgische neo-prof.

Uit Nederlands perspectief was er echter ook nog negatief nieuws te melden. Nederlands kampioen Niki Terpstra werd tijdens de tijdrit gegrepen door een windvlaag en smakte tegen het asfalt. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat de Nederlander hierbij zijn sleutelbeen heeft gebroken. Terpstra moet zodoende een kruis door de komende klassiekers zetten. Guillaume van Keirsbulck (20) is voor de Ronde van Vlaanderen aangewezen als zijn vervanger.

Uitslag etappe 3b: De Panne – Koksijde – De Panne – 14,7 km (individuele tijdrit)

1.Sébastien Rosseler (Bel)Team RadioShack18'31''
2.Lieuwe Westra (Ned)Vacansoleil-DCM+14''
3.Michal Kwiatkowski (Pol)Team RadioShackz.t.
4.Sylvain Chavanel (Fra)Quick-Step+18''
5.Bert Grabsch (Dui)Team HTC-Highroad+22''

Het eindklassement Driedaagse De Panne-Koksijde 2011:

1.Sébastien Rosseler (Bel)Team RadioShack12u 21' 33''
2.Lieuwe Westra (Ned)Vacansoleil-DCM+6''
3.Michal Kwiatkowski (Pol)Team RadioShack+14''
4.Sylvain Chavanel (Fra)Quick-Step+18''
5.Bert Grabsch (Dui)Team HTC-Highroad+22''

Opvallend: slechts 50 van de 183 gestarte renners reed deze driedaagse uit.