Zondag geeft de kalender 3 april aan, de dag waarop de renners aan de start zullen staan van de Ronde van Vlaanderen. De favorieten op papier zijn Tom Boonen en Fabian Cancellara, maar een valpartij, een lekke band of ander technisch malheur kan zo maar de kop opsteken.

Daarnaast krijgen de renners beklimmingen als de Oude-Kwaremont, de Koppenberg en de Muur van Geraardsbergen weer voor de kiezen. Mis dus niks van de koers!

Zondag 3 april: Uitzendingen Ronde van Vlaanderen

Televisie

Sporza/Één: 9.00 uur – Sporza Wielrennen: Omkadering rond de Ronde van Vlaanderen met rechtstreeks verslag van de start en de eerste kilometers van de Ronde. Presentatie: Karl Vannieuwkerke.

Sporza/Canvas: 12.30 uur – Sporza Wielrennen: LIVE de Ronde van Vlaanderen. Voor en na de wedstrijd is er een omkadering met reportages en gesprekken met de belangrijkste deelnemers. Presentatie: Karl Vannieuwkerke.

NOS Nederland 1: 13.10 uur – Wielrennen: Ronde van Vlaanderen. Commentaar: Herbert Dijkstra en Maarten Ducrot.

Radio

Sporza/Radio 1: 13.00 uur – Sporza begint uitzonderlijk om 13u met een verslag van de Ronde van Vlaanderen. Christophe Vandegoor, Carl Berteele en Stijn Vlaeminck zijn de verslaggevers in de Ronde. Sporza Radio: luister live.

NOS Radio 1: 14.04 uur – Wielrennen: Ronde van Vlaanderen. Verslag: Gio Lippens, Sebastiaan Timmerman en Steven Dalebout. NOS Radio 1: luister live.

Livestreams

www.bvls.eu: Deze website zorgt in de meeste gevallen voor gratis livestreams. Er staan verschillende livestreams voor het wielrennen klaar. Klik op één van de links om naar de livestream te gaan. De livestreams gaan rond 12.15 uur de lucht in.

Link 1: Link 2: Link 3: Link 4: Link 5: Link 6: Link 7: Link 8: (alleen in België) Link 9: (alleen in België)

Twitter:

Voor updates verwijzen wij naar @AndreMeganck en @Sporza_koers. Gebruik #rvv om over de koers mee te praten.

Volg ons via Twitter! @cyclingstory