Denis Galimzjanov heeft andermaal van zich doen spreken. De nog jonge Rus was in de tweede etappe van de Driedaagse De Panne-Koksijde de snelste van een eerste peloton. André Greipel zat niet in die groep en verloor zijn leiderstrui aan Lieuwe Westra.

Het was ook Westra die met een ferme tempoversnelling op de Koppenberg ervoor gezorgd dat het peloton scheurde. In de daaropvolgende kilometers brak het peloton definitief in drie stukken. Met veel snelle mannen in de eerste groep en leider André Greipel als grote afwezige.

Na de eerste tussensprint, waar Westra nog twee belangrijke seconden pakte, besloten 3 man (Van Keirsbulck, Engoulvent en Van Groen) met nog 50 kilomter voor de boeg ten aanval te trekken. Het trio kreeg al snel 45” cadeau, maar het boterde niet echt tussen de jonge Van Keirsbulck en de ervaren Engoulvent. Op 11 kilometer besloot Van Groen de twee bakkeleiende renners achter te laten.

De ploegen die nog een rappe man in hun midden hadden (Team HTC-Highroad en FDJ) besloten de handen ineen te slaan en op iets meer dan een kilometer van de streep moest de Nederlander toch capituleren. Op de smalle aankomststrook in Koksijde wist Galimzjanov met enig gemak de rest te kloppen.

Uitslag etappe 2: Oudenaarde-Koksijde – 219 km

1.Denis Galimzjanov (Rus)Katuaha5u 08' 18''
2.John Degenkolb (Dui)Team HTC-Highroadz.t.
3.Peter Sagan (Slw)Liquigas-Cannondalez.t.
4.Tomas Vaitkus (Kaz)Team Astanaz.t.
5.Romain Feillu (Fra)Vacansoleil-DCMz.t.

Algemeen klassement na etappe 2:

1.Lieuwe Westra (Ned)Vacansoleil-DCM9u 30' 34''
2.Bert de Backer (Bel)Skil-Shimanoz.t.
3.John Degenkolb (Dui)Team HTC-Highroad+2''
4.Arnoud van Groen (Ned)Verandas-Willemsz.t.
5.Peter Sagan (Slw)Liquigas-Cannondale+4''