Nick Nuyens (Saxo Bank-SunGard) heeft op knappe wijze de 66e editie van Dwars door Vlaanderen aan zijn palmares toegevoegd. Nuyens was de drijvende kracht achter een late ontsnapping en was in een sprint à deux sneller dan Geraint Thomas (Team Sky). Tyler Farrar (Team Garmin-Cervélo) won op enkele seconden de sprint van de achtervolgende groep.

Na een zware begin van de koers wisten 4 renners (de Belgen Amorison, Goris, Hollanders en de Nederlander Veelers) na 80 kilometer toch weg te rijden en kregen een maximale voorsprong van 6 minuten. Frédéric Amorison en Rob Goris hielden vooraan stand en kregen op 20 kilometer van de aankomst het gezelschap van Nick Nuyens en Geraint Thomas. De twee waren na de Vossenhol op kousenvouten weggereden uit een groep van 30-40 man, met daarin de favorieten.

Goris moest de drie anderen echter al snel laten gaan. Bovenop Nokereberg, de laatste beklimming, bedroeg de voorsprong van de koplopers maar 13”. De voorsprong groeide, omdat de organisatie in de achtervolgende groep ver te zoeken was. Maar toen toen Team Garmin-Cervélo zich voor Tyler Farrar op kop zette, werd de situatie voor de vluchters toch penibel. Eens te meer omdat Nuyens in zijn eentje de voorsprong in stand moest houden. Met een kilometer te gaan hadden de drie nog maar 7” op de jagende groep, een sprint met een omvangrijke groep leek in de maak.

Maar dit was buiten de onverzettelijke Nick Nuyens gerekend. Onder de vod van de laatste kilometer plaatste Nuyens nog een demarrage; enkel Geraint Thomas kon nog in het wiel aanpikken. Met nog 250 meter te gaan was duidelijk dat het Nuyens of Thomas zou worden. Het werd de Belg, die zo op knappe wijze deze Dwars door Vlaanderen op zijn naam schreef. Één seconde achter het duo won Tyler Farrar de sprint van de achtervolgers.

Uitslag Dwars door Vlaanderen 2011:

1.Nick Nuyens (Bel)Saxo Bank-SunGard4u 39' 57''
2.Geraint Thomas (Gbr)Team Skyz.t.
3.Tyler Farrar (VS)Team Garmin-Cervélo+1''
4.Matthew Hayman (Aus)Team Skyz.t.
5.Marco Marcato (Ita)Vacansoleil-DCMz.t.
6.Baden Cooke (Aus)Saxo Bank-SunGardz.t.
7.Leif Hoste (Bel)Katushaz.t.
8.Tom Leezer (Ned)Rabobankz.t.
9.Tom Boonen (Bel)Quick-Stepz.t.
10.Dominique Rollin (Can)La Française des Jeuxz.t.

Klik hier voor de volledige uitslag.