Cycling Story is donderdag naar Apeldoorn afgereisd om eens poolshoogte te nemen tijdens de voorbereidingen op het WK Baanwielrennen 2011. Dit wereldkampioenschap wordt afgewerkt in het Omnisport in Apeldoorn en de trainingen op donderdag en vrijdag kunnen gratis bezocht worden door belangstellenden.

Veel landen bleken deze eerste training over te slaan, want van de landen Canada, Kazachstan, Duitsland, Litouwen, Amerika, Ierland, Wit-Rusland, Thailand, Griekenland, Italië, Spanje, Japan, Oostenrijk, Slowakije en Mexico bleken alleen Australië, Duitsland en Japan een handjevol renners de baan op gestuurd te hebben.

Op het binnenveld werd door de organisatie het perscentrum opgebouwd en filmde een Japanse coach de proefstarts van zijn renners. Op de tribunes leefde het toernooi nog niet: slechts een enkeling wist de weg naar de sporthal in Apeldoorn te vinden.

De trainingssessies
De website van de organisatie
Fotograaf Guido Bayense

Een korte sfeerimpressie: