De tweede etappe in de Tirreno-Adriatico is een prooi geworden voor de Amerikaan Tyler Farrar (Team Garmin-Cervélo). In de verwachte massasprint was hij Alessandro Petacchi (Lampre-ISD) en Juan José Haedo (Saxo Bank-SunGard) de baas. Farrar neemt ook de leiderstrui over van Lars Boom.

Francisco Javier Aramendia (Euskaltel), Leonardo Giordani (Farnese Vini) en Olivier Kaisen (Omega Pharma-Lotto) zorgden voor de ontsnapping van de dag, maar op vijftig kilometer van de streep was hun vlucht ten einde. Diverse renners waaronder Enrico Gasparotto en Marco Marcato probeerden nog een massasprint te ontkomen, maar de sprintersploegen waren uitstekend bij de les.

In de laatste kilometers nam de ploeg van Farrar het heft in handen. Niemand minder dan Thor Hushovd trok de sprint aan voor Farrar, die het ploegenspel perfect afmaakte. Alessandro Petacchi kwam in de laatste meters nog sterk opzetten, maar toen was de winnaar al bekend. Morgen staat er opnieuw een eenvoudige rit op het programma en hoogstwaarschijnlijk krijgt de Italiaan dan een herkansing.

Uitslag Tirreno-Adriatico etappe 2: Carrara – Indicatore 202 km

1Tyler FarrarGarmin-Cervélo4u56'06"
2Alessandro PetacchiLampre-ISDz.t.
3Juan Jose HaedoSaxo Bank-Sungardz.t.
4Mark RenshawHTC-High Roadz.t.
5Marcel SiebergOmega Pharma-Lottoz.t.
6Greg van AvermaetBMC Racing Teamz.t.
7Mirco LorenzettoAstanaz.t.
8Edvald Boasson HagenTeam Skyz.t.
9Borut BozicVacansoleil-DCMz.t.
10Oscar GattoFarnese Vini-Neri Sottoliz.t.

Algemeen klassement na etappe 2

1Tyler FarrarGarmin-Cervélo5u14'13"
2Tom LeezerRabobank+2"
3Lars BoomRabobankz.t.
4Sebastian LangeveldRabobankz.t.
5Oscar FreireRabobankz.t.