Zestig dagen voor de start van de Giro d’Italia heeft de organisatie de lijst van teams die deelnemen aan deze 94e editie bekendgemaakt. De Giro zal in het teken staan van de 150e verjaardag van Italië. De organisatie heeft haar wildcards uitgedeeld aan Acqua e Sapone, Androni Giocattoli, Colnago, Farnese Vini-Neri Sottoli en Geox-TMC. De Ronde van Italië zal op zaterdag 7 mei van start gaan in Venaria Reale met een ploegentijdrit over 21 km.

UPDATE: Klik hier voor de voorlopige deelnemerslijst!

De ploegen:

 • AG2R La Mondiale
 • Astana
 • BMC Racing Team
 • Euskaltel
 • Garmin-Cervélo
 • HTC-High Road
 • Katusha
 • Lampre-ISD
 • Leopard-Trek
 • Liquigas
 • Movistar
 • Omega Pharma-Lotto
 • Quick Step
 • Rabobank
 • RadioShack
 • Saxo Bank-Sungard
 • Sky
 • Vacansoleil-DCM
 • Acqua e Sapone
 • Androni Giocattoli
 • Colnago-CSF
 • Farnese Vini-Neri Sottoli
 • Geox-TMC