Vandaag staat Kuurne-Brussel-Kuurne op het programma, de koers die traditiegetrouw de dag na Omloop Het Nieuwsblad verreden wordt. Sebastian Langeveld won gisteren op indrukwekkende wijze Omloop Het Nieuwsblad. Na een lange solo volgde een spannend steekspel met de sterk teruggekomen Juan Antonio Flecha om de zege. Beide heren stonden nagenoeg sur place in de laatste kilometer en slechts luttele centimeters brachten Langeveld de winst.

Evenals in Omloop Het Nieuwsblad blijven in Kuurne-Brussel-Kuurne de oortjes achterwege. De UCI heeft communicatie via de oortjes verboden. Op vrijdag 4 maart zullen de UCI en de ploegen bij elkaar komen om naar een oplossing voor de discussie te zoeken, waarin beide partijen zich kunnen vinden.

De renners moeten ‘K-B-K’ 193 kilometer afleggen met start en aankomst in Kuurne. Hoewel de naam dat doet vermoeden, laat het peloton Brussel links liggen. Niet Brussel, maar Ninove is het keerpunt in de koers.

Livestream Kuurne-Brussel-Kuurne:
U kunt de koers vanaf de start om 12.00 uur volgen op de Sporza livestream:
klik hier

En vanmiddag op NOS.nl: klik hier

Ook Cycling Story zal de koers volgen. Kijk voor het laatste nieuws op de Cycling Story Twitter: http://www.twitter.com/cyclingstory/

Wij hebben voor u een vooruitblik samengesteld, de radio- en televisie-uitzendingen op een rij gezet en we hebben ons gewaagd aan een voorspelling van Kuurne-Brussel-Kuurne 2011.

Vive le vélo!