Een dag na de Omloop Het Nieuwsblad staat Kuurne-Brussel-Kuurne op het programma. Daar waar de Omloop als wedstrijd in de ‘buitencategorie’ is aangemerkt, moet Kuurne-Brussel-Kuurne het doen met een categorie 1-waardering. Desalniettemin is ‘K-B-K’ een loodzware koers, die niet misstaat op een palmares.

Vorig jaar was Bobbie Traksel (Vacansoleil) de sterkste voor Rick Flens (Rabobank) en Ian Stannard (Team Sky). Onder erbarmelijke omstandigheden werd de koers verreden: regen, hagel en wind geselden de renners en door een omgewaaide boom zag de organisatie zich genoodzaakt de wedstrijd met twintig kilometer in te korten. Slechts 26 renners kwamen over de finish. Alle anderen zagen het barre weer niet meer zitten en waren afgestapt.

Parcours Kuurne-Brussel-Kuurne 2011:

Startlijst Kuurne-Brussel-Kuurne:
Startlijst Kuurne-Brussel-Kuurne

Onze prognose en verwachtingen:
Onze favorieten

De uitzendtijden bij de NOS en Sporza:
Live verslag tv en radio

De winnaars van Kuurne-Brussel-Kuurne de voorbije tien jaar:

  • 2010: Bobbie Traksel (NED)
  • 2009: Tom Boonen (BEL)
  • 2008: Steven de Jongh (NED)
  • 2007: Tom Boonen (BEL)
  • 2006: Nick Nuyens (BEL)
  • 2005: George Hincapie (VST)
  • 2004: Steven de Jongh (NED)
  • 2003: Roy Sentjens (NED)*
  • 2002: Jaan Kirsipuu (EST)
  • 2001: Peter van Petegem (BEL)

* in 2003 was Sentjens nog niet genaturaliseerd tot Belg

Follow ons en volg de laatste ontwikkelingen bij Cycling Story via Twitter:
@cyclingstory