Rabo-renner Theo Bos heeft in de Ronde van Oman zijn tweede ritzege geboekt. Na 208 vlakke kilometers was hij in de sprint sneller dan de Italiaan Daniele Bennati en klassementsleider Matthew Goss (Aus). Bos wist dinsdag al de eerste etappe op zijn naam te schrijven. Goss blijft wel leider.

Het was overigens een incidentrijke etappe. Zo probeerden enkele wegpiraten hun auto’s tussen de ploegleiderswagens te manoeuvreren. Daarnaast veroorzaakten enkele geiten een grote valpartij toen de kudde tegen de richting van de coureurs door het peloton te gaan lopen.

Dit kon Theo Bos echter niet van de wijs brengen. Met nog 300 meter werd Bos door Graeme Brown gelanceerd. De Nederlander kwam direct op kop en wist vervolgens iedereen achter zich te houden. De voorsprong op nummer 2 Daniele Bennati bedroeg een fietslengte. En zo kunnen de renners van de Rabobank vanavond weer genieten van een lekker glas champagne.

Uitslag etappe 3: Sur – Sur 208 km

1.Theo Bos (Ned)Rabobankin 5u 14' 41''
2.Daniele Bennati (Ita)Team Leopard-Trekz.t.
3.Matthew Goss (Aus)Team HTC-High Roadz.t.
4.Edvald Boasson Hagen (Noo)Team Skyz.t.
5.Heinrich Haussler (Aus)Team Garmin-Cervéloz.t.

Algemeen Klassement na etappe 3

1.Matthew Goss (Aus)Team HTC-High Road12u 11' 13''
2.Daniele Bennati (Gbr)Team Leopard-Trek+2'
3.Edvald Boasson Hagen (Noo)Team Sky+10'
4.Pieter Serry (Bel)Topsport Vlaanderen+11'
5.Patrik Sinkewitz (Dui)Farnese Vini - Neri Sottoli z.t.
57.Robert Gesink (Ned)Rabobank+17'