De Franse krant Ouest France de 16 deelnemende ploegen aan het Critérium International (26 en 27 maart) bekend gemaakt. Namens Nederland zijn Skil-Shimano en Vacansoleil-DCM van de partij. De Rabobank-ploeg ontbreekt op de lijst.

De krant had ook al enkele namen van de 128 deelnemende renners op papier staan. Met Samuel Sanchez, de gebroeders Schleck en Andreas Klöden staan er toch diverse gerenommeerde renners aan de start. Ook de 39-jarige Jens Voigt, vijfvoudig winnaar van het criterium, staat op de startlijst. Johnny Hoogerland wordt vermoedelijk de Nederlandse troef voor het klassement.

Vorig jaar ging de eindoverwinning naar de Fransman Pierrick Fédrigo.

De zestiende deelnemende ploegen:
AG2R La Mondiale
Astana Pro Team
Bigmat-Auber 93
Bretagne Schuller
Cofidis
Europcar
Euskaltel-Euskadi
FDJ
Leopard-Trek
Radioshack Team
Saur-Sojasun
Skil-Shimano
Sky Procycling
Team Garmin-Cervelo
Team Movistar
Vacansoleil-DCM