Peter Van Petegem gaat van maart tot na Parijs-Roubaix aan de slag bij Garmin-Cervélo, de ploeg van Heinrich Haussler en Thor Hushovd. Dit heeft de ex-renner vandaag bevestigd aan Sporza.

Peter Van Petegem had in de pers al toegegeven dat hij gepraat had met Garmin-manager Jonathan Vaughters. Maar zijn taak als koersleider in de Omloop Het Nieuwsblad en zijn job als verzekeringsmakelaar leken lang een struikelblok.
Maar de Belg heeft nu toch een akkoord bereikt met de Amerikaanse ploeg. Hij gaat de mannen van Garmin raad geven in ‘zijn’ koersen. ”Ik ben vereerd, want Garmin is misschien wel de beste ploeg van de wereld”, aldus Van Petegem.

Van Petegem stapt weer uit de ploegleidersauto na het Vlaamse voorjaar. Dan wordt zijn taak overgenomen door Eric van Lancker, die zijn ervaring moet overbrengen voor de ‘Ardense’ koersen.