Vacansoleil zet Ricco op non-actief

Wielernieuws Laatst bijgewerkt 10 maart 2011 16:01 Tim van Dijk

Vacansoleil-DCM heeft Riccardo Ricco per direct op non-actief gezet. Dat heeft het Nederlandse wielerteam vrijdag via een persbericht bekendgemaakt.

”Afgelopen dinsdag heeft het team met spoed een nader onderzoek gestart naar de ziekenhuisopname van Riccardo Ricco”, verklaarde een woordvoerder van de Nederlandse World Tour-ploeg. ”Drie dagen later zijn de bevindingen van dit onderzoek van dien aard dat het team overgaat tot onmiddellijke schorsing van Ricco. De schending van interne regels van de ploeg en overige indicaties rechtvaardigen deze maatregel. Vandaag is Ricco hiervan met een aangetekende brief op de hoogte gesteld. Naast het op non-actief stellen staat ook de arbeidsrelatie met Riccò ter discussie, hiervoor zal de gepaste juridische weg worden bewandeld. Het team kan hier niet op vooruit lopen maar onderstreept dat zij een zero-tolerance beleid ten aanzien van doping kent.” Hiermee lijkt zijn carrière ook direct te zijn beëindigd.

Ricco voelde zich zondag na een training in eigen land niet goed en meldde zich met hoge koorts in het ziekenhuis.
Daar zou Ricco in shocktoestand tegen een arts hebben verklaard dat hij zichzelf bloed had toegediend. Hierop stelde zowel het Italiaanse OM en Vacansoleil-DCM een onderzoek in. Gisteren werd al gemeld dat het onderzoek zou bevestigen dat Ricco zichzelf slecht geconserveerd bloed zou hebben toegediend.