Een ouderwets 1,2,3’tje bij het WK Veldrijden voor de junioren. Ditmaal een groot feest bij de Fransen. De wereldtitel ging naar Clément Venturini, de broertjes Loic en Fabien Doubey vergezelden hun landgenoot op het podium. Stan Godrie was met een tiende plaats de beste landgenoot. De Belgische topfavoriet Laurens Sweeck eindigde op plek 5.

In een koud Sankt Wendel regende het vanaf de eerste ronde valpartijen. Vooral op het eerste klimmetje was er sprake van Domini-day. Deze valpartijen en de massale pech bij de Belgen zorgden voor de afscheiding. Venturini sloeg na enkele ronden een gat, de Belg Yorben van Tichelt leek dit te dichten, maar een lekke band goeide roet in het eten. Venturini had vanaf dat moment vrij spel. Achter hem wisten de broertjes Doubey weg te rijden van de rest en zo de overige twee medailles te pakken. Stan Godrie was kwam als tiende over de meet en was hiermee de beste Nederlander.

Uitslag:

1. Clément VenturiniFrankrijk44'31''
2. Loic DoubeyFrankrijk+15'
3. Fabien DoubeyFrankrijkz.t.
4. Jacub SkalaTsjechië+36'
5. Laurens SweeckBelgië+37'
6. Michael VanthourenhoutBelgië+45'
7. Dominic ZumsteinZwiterserland+51'
8. Silvio HerklotzDuitsland+1'09''
9. Nipl VojtechTsjechië+1'18''
10. Stan GodrieNederland +1'29''

Bekijk hier de laatste ronde van het WK veldrijden voor junioren.