De Rabobank 6-daagse Rotterdam gaat op donderdag 6 januari van start in Sportpaleis Ahoy. De organisatie denkt dat meer dan de helft van het deelnemersveld tijdens de komende editie aanspraak kan maken op de bloemen. Op dinsdag 11 januari weten we wie de opvolgers zijn van de winnaars in 2010 Danny Stam en Iljo Keisse.

Het samenstellen van de koppels was een ingewikkelde puzzel. Een vaste waarde zoals Alex Rasmussen reed bijvoorbeeld de voorbije jaren aan de zijde van Michael Mørkøv. Door de overstap van Saxo Bank naar Team HTC-Columbia was het voor Rasmussen niet langer mogelijk aanwezig te zijn in Rotterdam.

De publiekstrekkers tijdens de Sprint Zesdaagse zijn wereldkampioen Grégory Baugé en Teun Mulder. De Fransman en de Nederlander zullen samen met Michaël D’Almedia, Yondi Schmidt, Giddeon Massie en Dean Tracy uitmaken wie zich de beste sprinter in Rotterdam mag noemen.

De koppels:
1. Stam – Van Bon
2. Marvulli – Terpstra
3. Mørkøv – Madsen
4. Schep – Bos
5. Bartko – Ligthart
6. Mouris – Pronk
7. DeKetele – Keisse
8. R. Kreder – M. Kreder
9. Lampater – Stroetinga
10. Havik – Stöpler
11. Vermeulen – Mertens
12. Hester – Jonkman
13. Van Hummel – Müller

Voor kaarten en meer info, Zesdaagserotterdam.nl.