Ronde van Lombardije 2010

Achtergronden Laatst bijgewerkt 27 mei 2011 11:45 Tim van Hengel

Het peloton gaat zaterdag 16 oktober van start in Italië voor de Ronde van Lombardije. Vorig jaar was Philippe Gilbert de sterktste in de laatste klassieker van het seizoen en evenals vorig jaar, zal hij ook dit jaar als de topfavoriet aan de start staan.

Parcoursinfo

De deelnemers

De tv-uitzending
14.55u Sporza Wielrennen op één
Rechtstreeks verslag van de Ronde van Lombardije met verslag van Michel Wuyts en Tom Steels

Het laatste koersnieuws
De renners hebben aangekondigd mogelijk tien minuten later te starten als symbolisch protest tegen uitspraken van de Italiaanse dopingaanklager Ettore Torri. Torri zinspeelde er vorige week op dat alle renners doping gebruiken, waarop op initiatief van Philippe Gilbert en Roman Kreuziger deze actie overwogen werd.

Robert Gesink heeft afgezegd voor de Ronde van Lombardije. Hoewel het, gezien zijn klinkende overwinning in de Ronde van Emilië, met zijn vormpijl wel snor zat, heeft de Nederlander besloten terug te reizen naar Nederland omdat zijn vader in het ziekenhuis ligt. Paul Martens en Bauke Mollema zijn door de absentie van Gesink de speerpunten van de Rabobank.

Ook Jurgen van den Broeck zal niet aan de start verschijnen. De Belg van Omega Pharma-Lotto voelt zich fysiek niet genoeg in orde om Gilbert aan de zege te helpen.

De winnaar van vorig jaar, Philippe Gilbert. (foto: © GvA)


Top-5 2009
1Philippe GilbertSilence-Lotto5u43'45"
2Samuel SanchezEuskaltelz.t.
3Alexandr KolobnevTeam Saxo Bank+7"
4Luca PaoliniAcqua e Sapone+8"
5Johnny HoogerlandVacansoleilz.t.