Cycling Story brengt u dagelijks de belangrijkste nieuwtjes rondom het WK wielrennen in Geelong (29 september tot 3 oktober). Het nieuws van maandag 27 september:

Tony Martin
Tegen Radsport-News vertelde de Duitse kanshebber voor de tijdrit dat het parcours voor de rit tegen de klok zwaarder is dan verwacht. ‘’Mijn mond viel open toen ik de hellingen zag,’’ aldus Martin. Hij vervolgt: ‘’De omloop is uitdagend en door de hellingen en de vele wind heb je veel kracht nodig. Fabian (Cancellara) is favoriet, maar hij zal de bergjes op het parcours niet leuk vinden.’’ Ik ga vol voor de overwinning,’’ besluit Martin.

Mark Cavendish
Mark Cavendish is niet al te optimistisch over zijn kansen voor de wereldtitel. De snelste man ter wereld zei na zijn eerste verkenning: ‘’Tot nu toe had ik de omloop nog niet met mijn eigen ogen gezien. Ik liet me enkele algemene details influisteren. Op basis daarvan achtte ik de regenboogtrui haalbaar. Nu ik er zelf ben overgereden, moet ik mijn oordeel herzien. Dit wordt wellicht iets te zwaar voor mij.’’

Philippe Gilbert
Dat Filippo Pozatto zondag de Herald Sun Cycling Classic Ballerat heeft gewonnen is ook concurrent Philippe Gilbert niet ontgaan. ‘’Dat Pozzato de druk in het Belgische kamp legt en mij als topfavoriet beschouwt? Haha, dat treft. Ik stuurde ‘Pippo’ net een sms’je om hem te feliciteren met zijn overwinning. En om hem erop te wijzen dat niet ik, maar hij zondag nu de koers zal moeten maken,’’ aldus Gilbert.

Oscar Freire
Na een tijd van stilzwijgen heeft nu ook Oscar Freire iets gezegd over het WK-parcours van Geelong. “De finish ligt me wel”, zegt de Spanjaard van Rabobank. ‘’Elk WK-parcours heeft zijn moeilijkheid, dat is dit jaar niet anders.” Drievoudig wereldkampioen Freire verwacht zondag een snelle wedstrijd met veel kansen om te herstellen. “Het lijkt me onwaarschijnlijk dat een renner alleen zal kunnen wegblijven, maar veel hangt af van de wind,’’ aldus Oscarito.