Cycling Story brengt u dagelijks de belangrijkste nieuwtjes rondom het WK wielrennen in Geelong (29 september tot 3 oktober). Het nieuws van vrijdag 24 september:

Michael Boogerd
In navolging van vele anderen heeft ook Michael Boogerd in zijn column in De Telegraaf zijn licht laten schijnen over het WK in Geelong. Voor Boogerd is de sterkte van de ploeg een groot vraagteken. Volgens hem moet Nederland met deze ploeg gewoon gaan vrijbuiten. ”Wie weet wat er dan gebeurt. Er is namelijk geen echte kopman,” aldus ‘Boogie’.

In zijn column heeft hij het over de eendagsrenners Lars Boom, Sebastian Langeveld, Karsten Kroon en Koos Moerenhout. Met name die laatste drie zijn voor de Hagenaar renners die iets extra’s kunnen. Zo zegt hij over good-old Koos: ”Die is heel vaak sterk op kampioenschappen -…- Ik vind ook dat hij dit keer een vrije rol moet krijgen. Dat heeft Koos de laatste jaren wel afgedwongen.”

Voor de voormalig wielerheld is Philippe Gilbert zonder twijfel de topfavoriet. Maar buiten Gilbert vindt hij het moeilijk om voorspellingen te doen. Boogerd besluit zijn colomn met de verwachting dat we een andere koers dan de voorgaande jaren gaan zien. Niet Spanje en Italië zullen volgens hem de dienst uitmaken, maar België zal de controle willen houden.

Paolo Bettini
Donderdag uitte voormalig wereldkampioen Mario Cipollini forse kritiek op het selectiebeleid van Paolo Bettini. Vandaag slaat de Italiaanse bondscoach terug in La Gazetta dello Sport.

Zo vertelt Bettini: “Ik stel voor dat Mario (red. Cipollini) eens naar het parcours komt kijken. Ik heb geen cadeaus uitgedeeld. Iedereen die hier is, heeft bewezen dat hij in vorm is.” Op de teksten van de sprinter, dat Bennati mee had gemoeten naar het WK reageert ‘de Krekel’: Bennati wou echt mee naar het WK, maar hij was niet super in de Vuelta. Ik had hem kunnen meenemen om mijn vel te redden, maar dan had de wedstrijd niet te zwaar of te makkelijk mogen zijn.”

“Ik zie een sprinter als Mark Cavendish ook niet tot het einde meegaan. Als dat wel zo is, hebben we het niet goed gedaan. Je kunt beter riskeren te verliezen door te geloven in een project. Zo heeft Franco Ballerini het me geleerd,” besluit Bettini.

Jos van Emden
De Nederlander die aan de tijdrit én de wegrit gaat deelnemen is onder de indruk van het WK-parcours. Van Emden schreef na de verkenning op zijn site: ”Door alles en iedereen werd het parcours afgekraakt, maar het parcours is zeker WK-waardig. Er moeten zelfs wat aanpassingen aan de tijdritfiets plaatsvinden om goed over de klimmetjes heen te komen.”