Cycling Story brengt u dagelijks de belangrijkste nieuwtjes rondom het WK wielrennen in Geelong (29 september tot 3 oktober). Het nieuws van donderdag 23 september:

Mario Cipollini
Na Alessandro Ballan heeft ook voormalig ‘spurtbom’ Mario Cipollini kritiek geuit op het selectiebeleid van bondscoach Paolo Bettini.

‘Mooie Mario’ vertelt aan Cyclingnews: ”De renners die hij gekozen heeft voor het WK lijken mensen te zijn die hij goed kent, in plaats van renners die in vorm zijn en goed bij het parcours passen.”

Vervolgens trekt hij de vergelijking met het Italiaanse WK-team van afgelopen zomer. “De bondscoach koos de oude spelers omdat de jongeren hem problemen hadden kunnen bezorgen. Maar daardoor ging het fout. Ik hoop dat het niet hetzelfde gaat in Australië. Het lijkt erop dat Paolo voor de makkelijke optie is gegaan.”

Ook mist Cipollini een echte sprinter in Bettini’s selectie. “Ik weet zeker dat Mark Cavendish denkt dat hij een kans maakt. Daarom hadden wij ook een sprinter moeten meenemen, zoals Daniele Bennati.” Over de kansen voor een Italiaanse wereldkampioen is hij tot slot niet bepaald positief: “Ik hoop dat Pozzato, Visconti en Nibali er zullen staan, maar ik zet mijn geld toch eerder op Oscar Freire en Philippe Gilbert.”

Chili
Carlos Oyarzun gaat Chili vertegenwoordigen op de Wereldkampioenschappen. Oyarzun rijdt in Geelong de tijdrijt én de wegrit. De Chileen won dit jaar goud op de wegrit tijdens de Pan-Amerikaanse weg- en baankampioenschappen.