Cycling Story brengt u dagelijks de belangrijkste nieuwtjes rondom het WK wielrennen in Geelong (29 september tot 3 oktober). Het nieuws van woensdag 22 september:

Fabian Cancellara
Fabian Cancellara heeft de knoop doorgehakt: hij rijdt in Geelong zowel de tijdrit als de wegrit. Dit maakte de Zwitser bekend op een persconferentie. Spartacus gaf aan zijn titel in het tijdrijden te willen prolongeren, maar ook ambities voor de wegwedstrijd te hebben. Maar hiervoor plaatst hij zich in de positie van underdog: ”Ik ken de situatie, die was vorig jaar net zo. De benen zijn op de goede weg, nu moet ik mentaal nog een klik maken.”’

Oliver Zaugg
Op zoek naar de ‘dubbel’ zal Cancellara het wel moeten stellen zonder de steun van Oliver Zaugg. De Liquigas-renner heeft zich wegens Ischiasklachten bij de Zwitserse bond afgemeld. Zaugg is van mening dat hij niet in staat zal zijn om het team op een goede manier bij te staan. De bond vindt het te kort dag om nog een vervanger op te roepen, waardoor de Zwitsers nu met acht man aan de start zullen staan.

Paolo Bettini, Filippo Pozzato en Giovanni Visconti
Bondscoach Paolo Bettini is niet helemaal gerust in de staat van paraatheid van Filippo Pozzato en Giovanni Visconti, respectievelijk de kopman en de wisselkopman binnen de Italiaanse WK-selectie. “Pozzato en Visconti moeten eens wakker worden”, waarschuwt de Italianse bondscoach in La Gazzetta Dello Sport.

Over ‘Pippo’ Pozzato: “Pozzato had me beloofd dat hij zich zou laten zien in de Vuelta-rit met aankomst in Toledo. Op zeshonderd meter van de streep had ik hem nog altijd niet in beeld gezien. Uiteindelijk werd hij wel derde, maar wel een eindje achter Gilbert. Die had hij van geen vin mogen lossen, luidt het kritische commentaar. ”

Ook voor de eventuele schaduwkopman Giovanni Visconti is de tweevoudige wereldkampioen niet mals: “Ik heb de indruk dat hij de laatste tijd een beetje heeft zitten slapen. Ik had meer van hem verwacht”, aldus de keuzeheer van de Squadra Azzurra.