WK Geelong – Nieuws 21/9

WielernieuwsWK wielrennen Laatst bijgewerkt 22 september 2010 10:47 Tim van Dijk

Cycling Story brengt u dagelijks de belangrijkste nieuwtjes rondom het WK wielrennen in Geelong (29 september tot 3 oktober). Het nieuws van maandag 21 september:

Alexander Vinokourov
Alexander Vinokourov verkiest de Aziatische Kampioenschappen boven het WK in Geelong. De 37-jarige Kazach laat weten dat het voor hem geen zin heeft om naar Australië af te reizen. ‘Vino’ is van mening dat hij immers op het parcours van Geelong geen kans om te winnen heeft.

Verenigde Staten
Als laatste van de landen met negen startplekken heeft ook Amerika zijn selectie op papier staan. De Amerikanen hopen met Tyler Farrar (Garmin-Transitions) hoge ogen te gooien. Farrar krijgt met Danny Pate, Tom Peterson, Christian Vande Velde en David Zabriskie vier ploeggenoten met zich mee. Jason McCartney, Ted King (Cervélo Test Team), Craig Lewis en Tejay van Garderen (beiden Team HTC-Columbia) maken het negental compleet. De neo-prof Van Garderen en Zabriskie doen in Geelong de ‘dubbel’, want zij zijn ook voor de tijdrit aangewezen.

Philippe Gilbert
Dat Philippe Gilbert van het WK zijn hoofddoel heeft gemaakt moge duidelijk zijn. Zijn voorbereiding startte zelfs al maanden geleden tussen de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. ‘Phil’ verkende in een sportzaak te Opglabbeek onder toeziend oog van bondscoach Carlo Bomans de WK-omloop op een simulator van Tacx. Het traject werd weergegeven via Google Earth. Gecombineerd met beelden die Bomans ter plaatse had gemaakt in Australië, leverde dat een levensechte simulatie op.

Philippe Gilbert verkende enkele maanden geleden de WK-omloop op een simulator. (Foto: Tacx)

Nederland
Niet alle leden van de Nederlandse delegatie zullen in luxe naar Australië vliegen, zo meldt het Algemeen Dagblad. De KNWU, de Nederlandse bond, heeft niet de financiële middelen om alle heren en dames in business-class te laten vliegen. De Rabo-renners en Karsten Kroon kregen van hun ploeg een upgrade. Wout Poels, de vervanger van Laurens ten Dam, had geluk dat hij het ticket van Ten Dam kon overnemen. Niki Terpstra (Team Milram) en Koen de Kort (Skil-Shimano) moeten het stellen met een vlucht in de economy class.