WK Geelong – Nieuws 20/9

WielernieuwsWK wielrennen Laatst bijgewerkt 22 september 2010 10:46 Tim van Dijk

Cycling Story brengt u dagelijks de belangrijkste nieuwtjes rondom het WK wielrennen in Geelong (29 september tot 3 oktober). Het nieuws van maandag 20 september:

Joaquim Rodriguez
Joaquim Rodriguez, de nummer vier van de voorbije Vuelta, zal wegens zware oververmoeidheid niet te bewonderen zijn op het WK. Rodriguez zei over zijn afzegging: ”Ik had graag op het WK uitgekomen, maar als ik naar mij zelf kijk moet ik eerlijk zijn. Na deze zware Vuelta ben ik zowel lichamelijk als geestelijk te vermoeid en moet ik andere landgenoten voorrang geven.” Ruben Plaza, die was aangewezen voor de tijdrit, is zijn vervanger. Plaza’s ploeggenoot bij Caisse d’Epargne, José Ivan Gutierrez neemt dan weer diens plaats over in de rit tegen de klok.

Oekraïne
Ook Oekraïne heeft zijn selectie rond. Andrey Grivko (Astana) zal naar alle waarschijnlijkheid als kopman van start gaan. Denis Kostyuk en Oleksandr Kvachuk (beiden ISD-Neri), Yuri Metlushenko (Amore & Vita) en Oleksandr Sheydyk (ISD Continental) maken het vijftal compleet. Over de tijdrit maakte men nog niets bekend.

Brazilië
De deelnemerslijst krijgt met het uur meer vorm. Nu heeft ook de Braziliaanse bond zijn eenkoppige afvaardiging naar buiten gebracht. Voor het Zuid-Amerikaanse land heeft lands enige ProTour-renner Murilo Fischer (Garmin-Transitions) de eer om op zondag 3 oktober aan het vertrek te staan.

Bolivia
Bolivia, een dwerg in het internationale wielrennen, heeft ook zijn renner voor het wereldkampioenschap aangewezen. Oscar Soliz, rijdend voor Ebsa is de gelukkige geworden.