Cycling Story brengt u dagelijks de belangrijkste nieuwtjes rondom het WK wielrennen in Geelong (29 september tot 3 oktober). Het nieuws van zaterdag 18 en zondag 19 september:

Rusland
Zoals verwacht is Team Katusha de hofleverancier van de Russische nationale ploeg. Acht van de negen renners rijden in dienst van de ProTour-formatie. Volgens provelomag.ru krijgen Pavel Brutt, Vladimir Gusev, Vladimir Karpets, Alexander Kolobnev, Artem Ovechkin, Egor Silin, Edouard Vorganov (allen Katusha) en Alexandre Porsev (opleidingsteam Itera-Katusha) het gezelschap van ‘buitenlander’ Yuri Trofimov (Bbox Bouygues Telecom). Gusev en Ovechkin nemen ook deel aan het WK Tijdrijden.

Leo van Vliet
Bondscoach Leo van Vliet heeft aan WielerRevue voor het eerste tekst en uitleg gegeven bij de niet-selectie van Johnny Hoogerland. Van Vliet: “Hij rijdt nu veel minder goed dan vorig jaar. Toen was hij in mijn ogen een A1-renner. Ik vind hem nu een A2min-renner, of zelfs een A3-renner. Een A1-renner gaat niet op een bergklassement in de Ronde van Polen rijden. Ik denk dat hij wel een paar stappen achteruit gegaan is.”

De bondscoach, die erkende het parcours in Geelong niet te hebben verkend, had het ook nog kort over zijn verwachting van de Nederlandse ploeg: “In Australië gaan we niet de koers in met het idee dat we even een spetterende finale kunnen gaan rijden. Daar hebben we de renners niet voor. We hebben een vrijbuitersploeg. We gaan ervoor zorgen dat we bij alle ontsnappingen zitten. Dat we ons land laten zien.”

Fabian Cancellara
Vrijdag meldden wij dat Fabian Cancellara twijfelde aan zijn deelname aan de tijd- en wegrit op het WK in Geelong. Nu heeft de Zwitser zelf laten weten dinsdag een beslissing te nemen. “Dinsdag zal ik een lange training maken en dan hak ik de knoop door over het WK. Na een lang en zwaar jaar moet ik ik het nu dag per dag bekijken,” aldus Spartacus. Cancellara vervolgt: “Ik wil woensdag op het vliegtuig stappen richting Australië, maar ik moet eerst mijn hoofd leegmaken en mijn batterijen weer opladen.”

Estland
Rein Taaramae ontbreekt zeker op het WK. De voor Cofidis uitkomende Est heeft te kampen met onververmoeidheid en geeft net als voor de Vuelta om deze reden verstek. Estland zal het in Australië nu moeten doen met nationaal kampioen Kalle Kriit (Cofidis) en Tanel Kangert (EC St-Etienne Loire). De Esten kennen geen vertegenwoordiger voor de tijdrit.