Cycling Story brengt u dagelijks de belangrijkste nieuwtjes rondom het WK wielrennen in Geelong (29 september tot 3 oktober). Het nieuws van vrijdag 17 september:

Fabian Cancellara
Drievoudig wereldkampioen tijdrijden Fabian Cancellara twijfelt weer over zijn deelname aan de tijdrit in Geelong. Dat vertelde de Zwiterser aan de Franse sportkrant L’Equipe. “Ik heb meer te verliezen dan te winnen,” aldus Spartacus. Zijn derde plaats in de 46,6 kilometer lange tijdrit in de Ronde van Spanje zou hem opnieuw aan het twijfelen hebben gebracht. “Alleen wanneer ik me honderd procent voel zal ik deelnemen,” besluit Cancellara. In het artikel staat verder dat hij überhaupt nog niet weet of hij wel naar Australië afreist.

Floyd Landis
De organisatie van het Wereldkampioenschap wil voorkomen dat Floyd Landis dat gaat spreken op een anti-dopingconferentie aan de Deakin University. Men is bang dat het voor negatieve publiciteit gaat zorgen. In eerste instantie hielp de WK-organisatie bij het opzetten van deze conferentie, maar krabbelt nu toch terug. De universiteit zegt in The Herald Sun niet te willen wijken voor deze druk: ”Landis komt gewoon,” luidt het.

Portugal
De Portugezen staan op zondag 3 oktober met vijf man aan de start. De snelle Manuel Cardoso van Footon-Servetto is de kopman en krijgt de relatief onbekenden Samuel Caldeira, André Cardoso (beiden Palmeiras Resort-Prio-Tavira), Hernâni Broco en José Mendes (LA-Paredes Rota dos Móveis) met zich mee. De afzeggingen van nationale toppers Tiago Machado, Sergio Paulinho (geen motivatie) en Rui Costa (knieblessure) en de slechte financiele situatie bij de bond zijn de redenen dat men niet met zes renners vertrekt. Er werd ook bekend gemaakt dat niemand namens het land de tijdrit rijdt.

Enrico Gasparotto
De Italiaan Enrico Gasparotto gaat dan toch naar het WK. De renner van Astana zat niet bij de eerste selectie van bondscoach Paolo Bettini, maar is nu aangewezen als de vervanger van Marco Pinotti (Team HTC-Columba) die met een luchtwegeninfectie te kampen heeft. Opvallend: Bettini kiest dus niet voor één van de reserves Rinaldo Nocenti (Ag2r-La Mondiale) of Andrea Tonti (CarmioOro-NGC).

Argentinië
De Saxo-broertjes Lucas Sébastien en Juan José Haedo gaan dan weer samen met Matias Médici (Scott-Marcondes) de wegwedstrijd voor Argentinië rijden. Of nationaal tijdritkampioen Médici in Geelong ook de tijdrit gaat rijden is nog niet bekend.