Cycling Story brengt u dagelijks de belangrijkste nieuwtjes rondom het WK wielrennen in Geelong (29 september tot 3 oktober). Het nieuws van donderdag 16 september:

Spanje
In navolging van andere grote landen heeft ook de Spaanse bondscoach José Luis de Santos zijn selectie prijsgegeven. Oscar Freire zal als kopman van start gaan en krijgt het volgende zeer sterke achttal als ondersteuning mee: Carlos Barredo (Quick-Step) Imanol Erviti, Luis León Sanchez (beiden Caisse d’Epargne, Juan Manuel Gárate (Rabobank), Joaquim Rodriguez (Team Katusha), Samuel Sánchez (Euskaltel-Euskadi, Francisco José Ventoso (CarmioOro-NGC) en Haimar Zubeldia (Radioshack).

Caisse d’Epargne renners Luis León Sanchez en Ruben Plaza (reserve voor de wegrit) zullen de tijdrit voor Spanje rijden.

Oostenrijk
Hoewel het Alpenland drie renners mocht afvaardigen zullen enkel Bernhard Eisel (Team HTC-Columbia) en Peter Wrolich (Team Milram) ‘Down Under’ gaan. Dit na de afmelding van Cervélo-renner Thomas Denifl, die tijdens deze Vuelta ziek werd. Eerder hadden ook Thomas Rohregger en Matthias Brändle zich al afgemeld. De bond besloot bovendien geen vrouwen naar Australië te sturen.

Colombia
Evenals Oostenrijk maken ook de Colombianen geen gebruik van het aantal beschikbare startbewijzen. Rigoberto Uran (gevolgen van een valpartij in de Vuelta) en Mauricio Ardila (fysieke vermoeidheid) hebben besloten niet aan het Wereldkampioenschap deel te nemen. De selectie bestaat nu nog uit: Leonardo Duque (Cofidis), José Serpa (Androni Giocattoli), Cayetano Sarmiento (Acque & Sapone) en Diego Tamayo (CarmioOro – NGC).

Canada
Ook Canada heeft zijn WK-ploeg compleet. Christian Meier en Svein Tuft (beiden Garmin-Transitions) en Dominique Rollin (Cervélo) worden namens het Noord-Amerikaanse land afgevaardigd. Ryder Hesjedal en Michael Barry ontbreken wegens uiteenlopende reden. Svein Tuft rijdt in Geelong ook de tijdrit.