Vanaf vandaag brengt Cycling Story dagelijks de belangrijkste nieuwtjes rondom het Wk wielrennen in Geelong (29 september tot 3 oktober). Het nieuws van woensdag 15 september:

Alessandro Ballan
Het zit de voormalig wereldkampioen Alessandro Ballan helemaal niet lekker dat Paolo Bettin hem niet heeft geselecteerd. In De Morgen haalt hij hard uit naar de bondscoach. Zo beticht hij hem van vriendjespolitiek: “De aanwezigheid van onder meer Paolini, Tosatto en reserve Tonti doet heel wat wenkbrauwen fronsen”, aldus Ballan. De renner van BMC die naar eigen zeggen in vorm is twijfelt ook aan Filippo Pozzato als kopman: “Dit seizoen heeft hij enkel toegeslaan in één etappe in de Ronde van Italië en een koersje in Spanje (ploegentijdrit in de Ronde van Burgos).”

Samuel Sanchez
In tegenstelling tot eerdere berichten wil Samuel Sanchez toch deelnemen aan het WK. De Spanjaard wilde zijn seizoen in Canada afsluiten, maar is door zijn goede resultaten van gedachten veranderd. Volgens Spaanse bronnen zou hij zich wel enkel beperken tot de wegwedstrijd.

Litouwen
Ook Litouwen heeft zijn selectie voor het Wereldkampioenschap rond. Ignatas Konovalovas (Cervélo) is de kopman en krijgt de steun van Ramunas Navardauskas, Evaldas Siskevicius (beiden VC La Pomme) en Egidijus Juodvalkis (Palmans).

Marokko
Als leider in het landenklassement van de Africa Tour mag Marokko dit jaar zelfs zes renners naar het WK afvaardigen. De volgende zes renners zullen het Noord-Afrikaanse land vertegenwoordigen: Adnane Aarbia, Med Said el Ammoury, Tarik Chaoufi, Adil Jelloul, Mouhssine Lahsaini en Abdelati Saadoune.

Letland en Costa Rica
Deze dwergstaten in het wielrennen moeten het beiden stellen met één ticket. De keuzes zijn niet echt verrassend te noemen. Raivis Belhovisciks (Flaminia) gaat namens Letland en Costa Rica stuurt zijn enige Protour-renner Andrey Amador van Caisse d’Epargne.

Marianne Vos
Marianne Vos heeft in overleg met bondscoach Johan Lammerts besloten de tijdrit in Geelong links te laten liggen. Op deze manier wil ze zich volledig concentreren op de wegrit. De bondscoach besloot vervolgens om geen vervangster aan te wijzen, waardoor nu enkel Regina Bruins namens Nederland deelneemt aan de wereldtitelstrijd tegen de klok.