Met de keuze voor Wout Poels als vervanger voor Laurens ten Dam zijn alle selecties voor het WK in Geelong (29 september – 3 oktober) compleet. De volgende renners/rensters zullen Nederland gaan vertegenwoordigen:

Selectie wegwedstrijd Elite-mannen:
Lars Boom, Jos van Emden, Steven Kruiswijk, Sebastian Langeveld, Koos Moerenhout (allen Rabobank), Karsten Kroon (BMC Racing Team), Koen de Kort (Skil-Shimano), Niki Terpstra (Team Milram) en Wout Poels. Bondscoach: Leo van Vliet

Selectie tijdrit Elite-mannen:
Jos van Emden en Koos Moerenhout (beiden Rabobank)

Selectie wegwedstrijd vrouwen:
Marianne Vos, Loes Gunnewijk, Annemiek van Vleuten, Noortje Tabak (allen Nederland Bloeit), Chantal Blaak (Leontien.nl), Kirsten Wild, Regina Bruins (beiden Cervélo Test Team) en Adrie Visser (Team HTC-Columbia). Bondscoach: Johan Lammerts

Selectie tijdrit vrouwen:
Regina Bruins en Marianne Vos

Selectie wegwedstrijd beloften (onder 23):
Boy van Poppel, Tom Jelte Slagter, Coen Vermeltfoort (allen Rabobank Continental Team), Tom Dumoulin (Parkhotel Rooding), Pim Ligthart (Aix-en-Provence) en Ronan van Zandbeek (Van Vliet-EBH Elshof). Bondscoach: Aart Vierhouten

Selectie tijdrit beloften (onder 23):
Tom Dumoulin (Parkhotel Rooding) en Martijn Keizer (Rabobank Continental Team)

  • Laurens Alblas

    15 september 2010 #1 Author

    Vandaag is bekend geworden dat Marianne Vos niet mee zal doen aan de tijdrit, maar zich volledig zal richten op de wegwedstrijd. Vos wordt niet vervangen door een andere renster.