Caravaca de la Cruz – Murcia 151,0km

De zesde etappe in de Ronde van Spanje is een prooi geworden voor Thor Hushovd. De sterke Noor was in de sprint de snelste van een uitgedund peloton. De slotfase was immers redelijk lastig met een beklimming van de tweede categorie op het programma. In de groep, die 70 man groot was, ontbraken onder andere Carlos Sastre, Roman Kreuziger en ook vele snelle mannen overleefden de schifting niet. In de sprint had Hushovd enkele nog concurrentie van Daniele Bennati, Grega Bole en Allan Davis, maar zij konden de Viking nooit echt bedreigen.

Vanuit Nederlands oogpunt was dit een mindere dag. Laurens ten Dam kwam ten val en verloor hierdoor twee kostbare minuten in het algemeen klassement. Het halen van de top-10 is hiermee nog eens een wat zwaardere opgave geworden.

Rituitslag

1Thor Hushovd (Nor)Cervélo Test Team3u 36' 20''
2Daniele Bennati (Ita)Liquigas-Doimoz.t.
3Grega Bole (Slo)Lampre-Farnesez.t.
4Allan Davis (Aus)Astanaz.t.
5Filippo Pozzato (Ita)Team Katushaz.t.
6Philippe Gilbert (Bel)Omega Pharma-Lottoz.t.
7Peter Velits (Slw)Team HTC-Columbiaz.t.
72Laurens ten Dam (Ned)Rabobank+2'09''

Algemeen Klassement

1Philippe Gilbert (Bel)Omega Pharma-Lotto22 36' 26''
2Igor Anton (Spa)Euskaltel-Euskadi+10'
3Joaquim Rodriguez (Spa)Team Katushaz.t.
4Vincenzo Nibali (Ita)Liquigas-Doimo+12'
5Peter Velits (Slw)Team HTC-Columbia+16'
6Tejay van Garderen (Vst)Team HTC-Columbia+29'
7Xavier Tondo (Spa)Cervélo Test Team+49'
36Laurens ten Dam (Ned)Rabobank+4'17''