Het liet enkele weken op zich wachten, maar vanmiddag heeft Tim VH het shirt met handtekeningen van de Raboploeg aan de hoogste bieder, Lennart Heijnen, overhandigd. Lennart en Tim kenden elkaar al via de interkerkelijke jeugdvereniging I.J.E. Rotterdam en de afspraak voor zaterdagmiddag 12 uur was daarom snel gemaakt.

Prachting op tijd voor een afspraak om 12 uur. (foto: © Tim van Hengel/Cyclingstory.nl)


Eerder dit jaar waren Laurens en ik met Lennart naar de Belgische plaats Stavelot geweest om daar het Tourcircus van dichtbij te beleven. Dit was de beruchte tweede etappe naar Spa, die geneutraliseerd werd door de gele truidrager van dat moment, Fabian Cancellara, en waarin Sylvain Chavanel zegevierde.

De overhandiging. (foto: © Tim van Hengel/Cyclingstory.nl)


Daar waar Cycling Story vorig jaar afreisde naar het Gelders Deil, kon ik deze keer in mijn eigen stad Rotterdam blijven. Het werd een gezellige ontmoeting in het huis van Lennart. Na de overhandiging werden de vakanties doorgesproken, toonde Lennart zich bijzonder geïnteresseerd in de Tour de Francereis van Heijthuijzen en wees hij mij op de weblog van de Nederlandse wielrenner Paul Kneppers, die hij kent sinds zijn studententijd. De belevenissen van deze getalenteerde renner zijn zeker de moeite waard om te lezen: Paul in Spanje.

Lennart met het door de Rabo-ploeg gesigneerde shirt. (foto: © Tim van Hengel/Cyclingstory.nl)


Inmiddels hebben wij de 100 euro overgemaakt naar stichting Spieren voor Spieren. Mocht u ook willen doneren aan dit goede doel? Dat kan! Doneer ook, op giro 33322.

Hierbij willen wij Lennart nogmaals feliciteren met het shirt! En volgend jaar? Dan gaan we wederom proberen een shirt met handtekeningen te regelen voor het goede doel, dus stay tuned!