Cycling Story was vandaag aanwezig bij de persmiddag van de Rabobankploeg. De renners van de bank, die met Denis Menchov op de vierde plaats (+2’13”) en met Robert Gesink op de zesde plaats (+5’10”) twee renners in de top-10 heeft staan, rijden een sterke Tour. Bovendien deed Koos Moerenhout een onthulling. Een korte reportage.

Oscar Freire en Lars Boom vermaken zich tijdens de persmiddag (foto: © Laurens Alblas/Cyclingstory.nl)


De opkomst van de journalisten was groot deze middag. De NOS, RTL en de grote Nederlandse dagbladen: allen wilden ze op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen de Rabobankploeg.

Het afscheid aan het eind van het seizoen van Koos Moerenhout wordt bekend gemaakt (foto: © Laurens Alblas/Cyclingstory.nl)


De middag, op het terras van het hotel in Pau waar de ploeg logeert, werd geopend met de mededeling dat Koos Moerenhout ‘komend seizoen nog wel zal fietsen, maar niet meer met rugnummers’. Het hangt van een selectie voor het wereldkampioenschap in Australië hoe de rest van het jaar er voor Moerenhout uit gaat zien. Als de 37-jarige Nederlander geselecteerd wordt voor het WK, wacht hem nog ‘een pittig naseizoen’.

Moerenhout licht zijn keuze toe voor de microfoon van Gio Lippens (foto: © Laurens Alblas/Cyclingstory.nl)


Na dit seizoen zal tweevoudig nationaal kampioen Moerenhout de PR-communicatie, niet alleen voor de wielerploeg, maar ook voor de Rabobank, aanvullen.

Erik Breukink prees Moerenhout om zijn betekenis voor de ploeg in de Tour. Morgen is zijn rol de kopmannen Menchov en Gesink beschermen en afzetten aan de Tourmalet. Breukink vertelde verder dat er morgen sprake zal zijn van een harde koers en dat in deze etappe van Pau naar de top van de Tourmalet de laatste kans ligt voor echte klimmers.

De kansen van Denis Menchov worden hoog ingeschat (foto: © Laurens Alblas/Cyclingstory.nl)


Alberto Contador en Andy Schleck hebben al aangegeven morgen graag te willen en Breukink denkt dat Menchov hier wel eens van kan profiteren. Denis Menchov en Robert Gesink werkten tijdens het begin van de persconferentie nog een extra zware training af op de Col de Marie-Blanque en sloten zich later bij de andere renners aan.