Vandaag was het dan eindelijk zover: de rustdag. Voor ons betekende de rustdag iets minder rust, want vandaag was de dag waarop wij handtekeningen wilden scoren voor het shirt, zodat dat geveild kan worden voor het goede doel: Spieren voor Spieren.

Zie ook de aankondiging van de veiling en meer informatie over Spieren voor Spieren: Tour de France 2010 – Veiling shirt met handtekeningen

Aangezien we bij Rabobank zouden gaan kijken vandaag was het idee om van de hele Raboploeg de handtekeningen te krijgen, wat natuurlijk een prachtige collectie is, des te meer wegens het zover prachtige optreden in de Tour van de Raboploeg dit jaar.

Bij aankomst waren Menchov, Gesink en Niermann nog een verkenningsrondje voor de rit van morgen aan het maken, de andere renners waren in het hotel in afwachting van de persconferentie. De persconferentie waar we vorig jaar nog gemakkelijk bij mochten komen dankzij de familie Posthuma die we toen mee hadden op de reis. Dit jaar hadden we dat geluk niet en moesten we zelf iets voor elkaar zien te krijgen.

De eerste handtekening kwam van Oscar Freire, die buiten aan kwam lopen voor de persconferentie. Snel pakten wij het shirt en een stift en vroegen Oscar om zijn krabbel op het shirt te vereeuwigen.

Freire tekent het shirt als eerst (foto: © Laurens Alblas/Cyclingstory.nl)


De handtekening van Oscar Freire (foto: © Laurens Alblas/Cyclingstory.nl)

Hierna moesten we toch iets verzinnen om bij de persconferentie aanwezig te zijn, of om toch in ieder geval te kunnen zorgen dat het shirt getekend zou worden. Gelukkig stond Harold Knebel buiten, de directeur van de Raboploeg.

Vorig jaar spraken we Harold al tijdens de persconferentie en dus vroegen we of we dit jaar ook bij de persconferentie aanwezig mochten zijn en op die manier de handtekeningen van de renners bij elkaar konden krijgen voor het goede doel. Harold vond dit geen enkel probleem en wees ons de plek aan waar even later de persconferentie zou plaatsvinden.

Ook voor de persconferentie had Harold Knebel nog even tijd om een praatje met ons te maken (foto: © Laurens Alblas/Cyclingstory.nl)

Toen was het zover, de persconferentie begon. Een volledig verslag van de persconferentie is hier te vinden: Tour de France – persmiddag Rabobank

Na het inleidende praatje werd de pers in staat gesteld om met de renners (en aanwezige staf) te praten en konden wij op zoek naar de overige handtekeningen.

Eerst gingen we langs bij Juan Manuel Garate, die aan een tafeltje zat te praten met Oscar Freire.

Juan Manuel Garate zet zijn handtekening (foto: © Laurens Alblas/Cyclingstory.nl)


De handtekening van Juan Manuel Garete (foto: © Laurens Alblas/Cyclingstory.nl)

Hierna schoven we bij het tafeltje van Lars Boom aan en nadat de schrijvende pers hun vragen gesteld had maakte hij tijd om ons shirt te tekenen.

Lars Boom signeert het shirt (foto: © Laurens Alblas/Cyclingstory.nl)


De handtekening van Lars Boom (foto: © Laurens Alblas/Cyclingstory.nl)

Aan het tafeltje naast Lars Boom zat Maarten Tjallingii en dus vroegen we daarna of ook hij het shirt wilde signeren.

Maarten Tjallingii tekent het shirt, gevolgd door een gezellig gesprek (foto: © Laurens Alblas/Cyclingstory.nl)


De handtekening van Maarten Tjallingii (foto: © Laurens Alblas/Cyclingstory.nl)

En vervolgens schoven we door naar Koos Moerenhout, die na zijn aankondiging dit jaar voor het laatst met rugnummer te rijden net klaar was de geschreven pers te woord te staan.

Koos Moerenhout zet zijn handtekening (foto: © Laurens Alblas/Cyclingstory.nl)


De handtekening van Koos Moerenhout (foto: © Laurens Alblas/Cyclingstory.nl)

Nadat ook Koos ons shirt getekend had bleven alleen Menchov, Gesink en Niermann nog over. Ondertussen waren ook zij teruggekomen van hun trainingsrondje en meldden zich bij de persconferentie.

Denis Menchov zat in alle rust binnen en na een uitleg waarom we het shirt laten tekenen en waarvoor we het veilen was zijn reactie “You want me to sign it? Yes, sure, no problem!”

Denis Menchov voltooit zijn handtekening (foto: © Laurens Alblas/Cyclingstory.nl)


De handtekening van Denis Menchov (foto: © Laurens Alblas/Cyclingstory.nl)

Ook rondom Robert Gesink had zich een flinke menigte pers verzameld en dus wachtten we weer rustig op onze beurt. Robert moest eigenlijk een interview voor televisie geven, maar nam nog snel even tijd voor ons en het shirt.

Robert Gesink tekent het shirt (foto: © Laurens Alblas/Cyclingstory.nl)


De handtekening van Robert Gesink (foto: © Laurens Alblas/Cyclingstory.nl)

Met een glimlach op het gezicht gaat Robert verder naar het interview (foto: © Laurens Alblas/Cyclingstory.nl)

Er restte ons hierna nog één renner: Grischa Niermann. Deze was echter inmiddels naar de eettafel gelopen. Door een stafmedewerker werden we naar deze ruimte gewezen en daar aangekomen vroegen we of Grischa ook het shirt nog even wilde tekenen. Dit was geen probleem en Grischa, die zijn eten al voor zich had staan, kwam zelfs even naar buiten lopen om daar het shirt te tekenen.

Grischa Niermann maakt het shirt compleet (foto: © Laurens Alblas/Cyclingstory.nl)


De handtekening van Grischa Niermann (foto: © Laurens Alblas/Cyclingstory.nl)

Bram Tankink is wegens ziekte al naar huis, dus zijn handtekening staat niet op het shirt. Desondanks is het fantastisch dat al deze renners tijd maakten en enthousiast hun handtekening zetten. Mocht de Raboploeg dit lezen: bedankt jongens! Ook Harold nogmaals bedankt! En mochten er Raborenners zijn die dit lezen: een reactie zou natuurlijk ook helemaal top zijn!

Het shirt ziet er uiteindelijk als volgt uit:

Het shirt met de handtekeningen van de Raboploeg (foto: © Laurens Alblas/Cyclingstory.nl)

Hoe gaat het veilen van het shirt nu verder in zijn werk? Het shirt wordt net als vorig jaar per opbod geveild via Marktplaats.nl. Bieden kan tot en met woensdag 4 augustus, 22:00 uur. Hierna zullen wij contact opnemen met de hoogste bieder om te zorgen dat het shirt bij hem/haar komt.

De advertentie op Markplaats is hier te vinden: Inmiddels is de veiling gesloten en is bieden niet meer mogelijk. De uitslag verschijnt zo snel mogelijk op onze website.

Inmiddels hebben wij contact gehad met Spieren voor Spieren en ook zij vinden dit een fantastische actie en steunen het initiatief! Zie Veiling Tour de France-shirt