Vorig jaar kwam Cycling Story met het briljante idee om een Cycling Story shirt te laten tekenen door renners uit de Tour de France. Ook dit jaar gaan we het weer proberen!

Tijdens de Tour van vorig jaar deden zich uitstekende mogelijkheden voor op de rustdag in Verbier met teams als Rabobank, Cervélo Test Team en Silence-Lotto, maar we wilden meer. We wilden dé vedetten uit de Tour 2009 het shirt laten tekenen.

Tijdens de Tour de France deden zich verder geen goede mogelijkheden meer voor om dit voor elkaar te krijgen en dus keerden we huiswaarts. Natuurlijk zijn er na de Tour in Nederland (en daarbuiten) een tal van criteriums waar de Tourrenners hun rondjes om de kerk fietsen. Hier moest het gaan gebeuren.

Het shirt met de vier handtekeningen (foto: © Laurens Alblas/Cyclingstory.nl)

En zo kwam het dat tijdens het na-Tours criterium Draai van de Kaai in Roosendaal een Cycling Story shirt getekend werd door de grootten uit de Tour. De organisatie in Roosendaal was ook erg te spreken over dit idee en bood alle medewerking (waarvoor dank).

Kenny van Hummel zet zijn handtekening (foto: © Laurens Alblas/Cyclingstory.nl)

Ook Mark Cavendish zet zijn handtekening (foto: © Laurens Alblas/Cyclingstory.nl)

Fränk Schleck signeert het shirt (foto: © Laurens Alblas/Cyclingstory.nl)

Tim scoort een handtekening van Contador voor het goede doel.

Tim scoort een handtekening van Contador voor het goede doel. (foto: © Laurens Alblas/Cyclingstory.nl)

Het shirt werd getekend door Kenny van Hummel, volksheld door driekwartier later over de finish te komen maar toch steeds weer te finishen, tot een val hem hiervan weerhield; Mark Cavendish, het sprintkanon uit de Tour 2009 en inmiddels ook weer goed op dreef in de editie 2010; Fränk Schleck, samen met zijn broertje Andy de grote tegenstanders van Contador; en uiteindelijk Alberto Contador zelf, hét wielerwonder en uiteindelijke winnaar van de Tour 2009.

Waarvoor werd dit shirt dan wel geveild? Natuurlijk voor een goed doel, en wel Spieren voor Spieren, een goed doel waarvan de doelstelling kan worden samengevat als “Genoeg geld voor baanbrekend onderzoek naar spierziekten bij kinderen”. Of iets uitgebreider:

Spieren voor Spieren wil niet stilzitten terwijl er een grote groep kinderen door spierziekte een toekomst wordt ontzegd. De Stichting wil deze kinderen het uitzicht op een toekomst weer teruggeven door op structurele wijze onderzoeksprojecten te financieren die zich richten op het uit de wereld helpen van spierziekten bij kinderen.

Zoals de naam al zegt: een goed doel, maar naar onze mening tevens een doel dat past bij de wielrenners die hun handtekening zetten. Zo helpen we ‘zieke’ spieren met ‘gezonde’ spieren en helpen we spierziekten de wereld uit!

Uiteindelijk werd het shirt geveild voor 30 euro en reisden we af naar Deil om het shirt te overhandigen aan de gelukkige winnaar.

Tim overhandigt het shirt aan Jan Jonathan (foto: © Laurens Alblas/Cyclingstory.nl)

Aangezien wij vorig jaar wat laat waren met de promotie van het shirt en aangezien dit alles na de Tour plaatsvond was de animo minder groot dan we wilden. Daarom doen we het dit jaar nog eens over!

Tijdens de laatste week van de Tour de France gaan we proberen handtekeningen te verzamelen van de grote meneren in het peloton. 16 juli zullen we afreizen naar de Pyreneeën waar dit alles zal moeten gaan gebeuren.

Wederom zal de volledige opbrengst naar het goede doel Spieren voor Spieren gaan. De veiling zal wederom via Marktplaats.nl verlopen. Via de website zullen we, naast onze andere verhalen en foto’s, iedereen op de hoogte houden van onze queeste.

Zodra we meer details hebben, zoals wie het shirt getekend heeft, zal dit op de website verschijnen. Details over de data tijdens welke geboden kan worden zullen later volgen. Dus: stay tuned!