Tot en met 25 juli 2010, de zondag waarop de renners de slotetappe in de Tour de France rijden naar de beroemde Champs-Élysées in Parijs, kunt u terecht in de Centrale Bibliotheek in Rotterdam voor de tentoonstelling Kampioens- en klassementstruien. Tonny Eck, bekend componist en wielerfan, stelde een verzameling van meer dan 190 kampioens- en klassementstruien beschikbaar aan deze bibliotheek. De expositie luistert op deze manier de Grand Départ in Rotterdam op, die afgelopen zondag heeft plaatsgevonden.

Gele truien, groene truien, bolletjestruien, maar ook truien uit de Giro en uit de Vuelta en diverse regenboogtruien zijn hier te bewonderen. Achter iedere trui zit een verhaal, dat u rustig terug kunt lezen in de folder die bij de ingang te verkrijgen is.

Enkele truien:

Centrale Bibliotheek, Hoogstraat 110, hal begane grond
Datum 16 juni t/m 25 juli
Tijd tijdens openingstijden bibliotheek
Toegang gratis