Een nieuw gezicht

Achtergronden Laatst bijgewerkt 27 mei 2011 11:52 Tim van Dijk

Tim aan het Meer van Annecy tijdens de Tour de France van 2009.

Mijn naam is Tim van Dijk (18) en ik kom uit Veenendaal. Toen de Giro d’ Italia in mei door de provincie kwam, zijn Laurens en Tim deze kant opgekomen. Op de Amerongse berg vroegen ze mij of ik het leuk zou vinden om stukjes voor Cyclingstory.nl te gaan schrijven. Als regelrechte sportfreak en student Journalistiek had ik geen bedenktijd nodig.

En hierbij maak ik dus mijn officiële debuut voor de website. Zoals gezegd studeer ik Journalistiek, en wel in Ede aan de Christelijke Hogeschool Ede. Na mijn VWO-opleiding ben ik dit jaar in het tweede studiejaar ingestroomd. Hiermee volg ik nog steeds mijn droom: sportjournalist worden. Vanaf mijn tiende heb ik dit geroepen, omdat ik van kleins af aan al bezeten ben van sport. In huize van Dijk wordt dan ook elk sportevenement intensief gevolgd,  met een voorkeur voor voetbal en wielrennen.

Liefde voor het wielrennen
Ik ben zelf een voetballer, maar heb altijd een voorliefde voor het wielrennen gehad. Michael Boogerd was altijd mijn grote held. Jongens, wat kon ik genieten van zijn manier van koersen!  Mijn wielergekte heeft ook tot vele bezoeken aan koersen geleid:  Elk jaar aan de finish van de Dutch Food Valley Classic staan (voorheen Veenendaal-Veenendaal) spreekt voor zich. Verder was ik onder meer met mijn vader aanwezig bij de Touretappe in Valkenburg (2006), Tourproloog in Londen (2007), NK wielrennen in 2008, meerdere malen Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race van dit jaar. Maar de mooiste ervaring was zonder twijfel de 8-daagse Tourreis van vorig jaar. Als cadeau voor het behalen van het eindexamen werd de Tourreis van Heijthuizen Touringcars geboekt. Een belevenis om nooit meer te vergeten. Deze reis naar de Tour de France betekende ook de eerste ontmoeting met Laurens en Tim, de bedenkers van deze site. We konden het zeer goed met elkaar vinden en daarom vind ik het extra leuk om artikelen voor Cycling Story te schrijven.

Thuisfront
Ik was graag opnieuw met Laurens en Tim naar Frankrijk afgereisd. Maar helaas moet ik dit jaar verstek laten gaan. Maar een groot liefhebber van het wielrennen mist natuurlijk geen moment van de Tour. Met de overige twee redactieleden aan het front, zal ik vanaf de thuisbasis de website voorzien van nieuwe artikelen. De komende tijd kunnen jullie de komende dingen van mij verwachten: een voorbeschouwing op de strijd om de vier truien, verwachtingen betreffende ‘onze’ Nederlandse vertegenwoordigers en dagelijks een rijtje favorieten voor de etappe van die dag. En natuurlijk de laatste wielernieuwtjes over de Tour.

Vive le vélo!

TvD

  • Laurens Alblas

    26 juni 2010 #1 Author

    En natuurlijk van harte welkom Tim! We kijken uit naar de volgende artikelen. 🙂

    Tot in Rotterdam tijdens de proloog!

    Groeten!
    Laurens