Naar aanleiding van ons artikel Het programma Grand Départ Rotterdam ontvingen wij van de firma Blomsma Print & Sign, die de Rotterdamse panden van de grote letters met de wielerteksten had voorzien, extra fotomateriaal. De grote teksten op de gebouwen maken onderdeel uit van het project “Yellow Lines”, naar ontwerp van studio VOLLAERSZWART.

Wie naar Rotterdam toe komt gereden, ziet van verre al een bewegwijzeringbordje op het gebouw van Nationale Nederlanden. Begin juni is op dit gebouw aan beide zijden ruim 1500 m² zelfklevend vinyl aangebracht in de vorm van een verkeersbordje, naar ontwerp van kunstproducent Jeroen Everaert. Het bordje, met daarop “Parijs 3164 km”, is identiek aan de vele fietsbordjes die in heel Nederland langs de weg te vinden zijn.

Naast het grote bordje op de ‘Delftse Poort’, doken in juni ook tal van opvallende citaten van wielerlegendes op in Rotterdam op gebouwen . Uitspraken van onder andere Joop Zoetemelk, Lance Armstrong en Gerrie Knetemann zijn in metershoge letters op prominente locaties in het centrum geplakt en door de grootte eigenlijk niet te missen.

Een aantal van de citaten:
“De Tour win je in bed”, Joop Zoetemelk
“Wie wil winnen is moeilijk tegen te houden”, Djamolidine Abdoesjaparov
“Pain is temporary, quitting lasts forever”, Lance Armstrong
“Quand tu veux, tu peux”, Bernard Hinault
“Ik reed lek en de rest reed lekker”, Hennie Kuiper
“Als je niet kan verliezen, kun je ook niet winnen”, Gerrie Knetemann
“Op een boterham met pindakaas kun je de Tour niet fietsen”, Gerrie Knetemann
“Rijen motten ze, rijen!”, Peter Post