Nog minder dan 50 dagen scheiden ons van de start van de Tour de France in Rotterdam op zaterdag 3 juli 2010. Om exact te zijn: het zijn er nog 47. Nu de Giro d’Italia Nederland heeft verlaten, begint ‘s lands grootste havenstad langzaamaan geel te kleuren. Naslagwerken over de Tour de France sieren etalages van de boekwinkels, hier en daar wordt binnenkort een tentoonstelling geopend en passanten op straat pronken met hun zakwoordenboek Nederlands-Frans.

Vandaag viel ons oog op de trams van het Roterdams openbaar-vervoerbedrijf RET. Onder het motto ‘Voel je de Tour al?’ zijn enkele trams van de RET geel gekleurd. Op deze manier benadrukt de vervoersmaatschappij haar rol als ‘official transporter’ tijdens de Grand Départ.

Meer informatie over de bereikbaarheid van Rotterdam tijdens de Tour de France kunt u hier vinden.