Wie verovert de regenboogtrui in het Tsjechische Tábor? (illustratie: © UCI)

– Info
Parcours
Deelnemers
De uitslag

Het WK Veldrijden wordt in 2010 gehouden in het Tsjechische Tábor. Tábor is een stad met zo’n 35 duizend inwoners en is vernoemd naar de Israëlische Taborberg, waar volgens het Nieuwe Testament Jezus Christus van gedaante verwisselde. De stad heeft zich ontpopt tot een belangrijk centrum op het gebied van verkeer, economie en cultuur in de regio. Ze is omgeven door een romantisch landschap langs de rivier de Lužnice, welke erg populair is onder kanovaarders. Door het grote aantal historische bezienswaardigheden en aan de prachtige natuur in de omgeving is Tábor een aanbeveling voor toeristen.

Is Niels Albert in staat zijn wereldtitel te prolongeren? (foto: © TvH)

Niels Albert eiste vorig jaar de wereldtitel voor zich op. In zijn eerste wereldkampioenschap bij de profs, in het Nederlandse Hoogerheide, klopte hij Zdenek Stybar en Sven Nys na een imposante solo. De Belg is dit jaar weer favoriet. Een gebroken rib, die hij opliep tijdens de wereldbekerwedstrijd in het Franse Roubaix, onderbrak zijn voorbereiding, maar afgelopen zondag wist hij in Hoogerheide als vanouds vanaf de start zo’n moordend tempo te rijden, dat de concurrentie andermaal klop kreeg van de jonge Belg.

Gezien zijn resultaten afgelopen winter, is Zdenek Stybar de grote favoriet (foto: © TvH)

Albert zal aan de Tsjechische kampioen Zdenek Stybar een geduchte tegenstander hebben. De sterke renner van Telenet-Fidea kon dit veldritseizoen de Belgische mannen serieus pijn doen. Tot aan het WK won de Tsjech vijf grote koersen en, door zijn regelmatigheid, het wereldbekerklassement.

Wie niet uit het oog verloren mag worden, is Sven Nys. Aan de jarenlange heerschappij van de huidige Belgisch kampioen is dit seizoen flink geknabbeld door Albert en Stybar. Toch moet er zeker rekening gehouden worden met Nys. Hij is immers nog altijd in staat er te staan wanneer het om de prijzen gaat en hij is gebrand op een tweede wereldtitel.

(illustratie: © www.mstabor2010.cz)

Als het volgens de weersverwachtingen warmer wordt rond Tábor, en het parcours gaat ontdooien, wordt een zeer zware wedstrijd verwacht.

Het wedstrijdprogramma:
zaterdag 30 januari 2010
11.00u – Junioren
14.00u – Heren onder de 23

zondag 31 januari 2010
11.00u – Elite dames
14.00u – Elite heren

De deelnemerslijst vindt u hier.
Meer informatie op MSTabor2010.cz.