UCI-teams 2010

Overzichten Laatst bijgewerkt 30 mei 2011 11:42 Tim van Hengel

© TvH

© TvH

Ook dit jaar zijn de professionele wielerteams weer onderverdeeld in de drie categorieën Continentaal, Pro-Continentaal en ProTour. Continentaal staat voor een grote groep kleine ploegen met een laag budget die vooral in hun eigen contreien koersen en zelden op het hoogste niveau acteren, iedere eendagswedstrijd of rittenkoers is immers gecategoriseerd als een ProTourkoers, een buitencategoriekoers, een eerste-categoriekoers en een tweede-categoriekoers. Continentale ploegen gaan slechts bij hoge uitzondering in buitencategoriekoersen van start. Pro-Continentaal staat voor een beperkte groep ploegen die eveneens vooral in hun eigen contreien koersen of in publicitair gezien gunstige gebieden, maar zo nu en dan ook startrecht krijgen in de grote ProTourwedstrijden. De ProTour is dan de beperkte groep ploegen met de grootste budgetten en die vrijwel gedurende het hele jaar in iedere grote koers van start gaat.


ProTour

AG2R La Mondiale (FRA)
Astana (KAZ)
Caisse d’Epargne (SPA)
Euskaltel – Euskadi (SPA)
Footon – Servetto (SPA)
Française des Jeux (FRA)
Garmin – Transitions (VST)
Liquigas – Doimo (ITA)
Omega Pharma – Lotto (BEL)
Quick Step (BEL)
Rabobank (NED)
Sky Professional Cycling Team (GBR)
Team HTC-Columbia (VST)
Team Katusha (RUS)
Team Milram (DUI)
Team RadioShack (VST)
Team Saxo Bank (DEN)

* Het UCI ProTour Council heeft de inschrijving van het Italiaanse Lampre Farnese Vini afgewezen. De zaak is doorverwezen naar de Licentie Commissie, alwaar een beslissing zal worden genomen over het al dan niet intrekken van de UCI ProTourlicentie van het team.

© TvH

© TvH


Pro-Continentaal

Acqua & Sapone (ITA)
Andalucia Cajasur (SPA)
Androni Giocattoli (VEN)
BBOX Bouygues Telecom (FRA)
BMC Racing Team (VST)
Carmiooro NGC (GBR)
Ceramica Flaminia (IER)
Cervélo Test Team (ZWI)
Cofidis (FRA)
Colnago – CSF Inox (IER)
De Rosa – STAC Plastic (IER)
ISD – Neri (ITA)
Landbouwkrediet (BEL)
Saur – Sojasun (FRA)
Skil – Shimano (NED)
Topsport Vlaanderen – Mercator (BEL)
Vacansoleil Pro Cycling Team (NED)
Vorarlberg Corratec (OOS)
Xacobeo Galicia (SPA)