Zie ook de aankondiging van deze actie, inclusief informatie over Spieren voor Spieren: Veiling shirt met handtekeningen voor Spieren Voor Spieren

Klik hier voor de advertentie op Marktplaats:
[Update, 25 augustus: Inmiddels is de periode voor het bieden afgelopen. U kunt binnenkort een verslag met de uitslag en de hoogste bieder vinden op deze website.]

En jawel hoor, het is ons gelukt! Met onze eigen oplettendheid en enige hulp van de organisatie hebben we het tijdens de Draai van de Kaai in Roosendaal voor elkaar gekregen: alle handtekeningen die we wilden hebben zijn binnen. Kenny van Hummel, Mark Cavendish, Fränk Schleck en uiteindelijk zelfs, met nog een beetje hulp van de broer en een vriend van, Alberto Contador hebben ons shirt getekend.

Als eerste was daar Kenny van Hummel, die in Roosendaal de neutralisatie zou doen. Gelijk na zijn aankomst vroegen wij Kenny of hij wilde tekenen voor het goede doel en natuurlijk deed onze held dat. Het leek zelfs een waar verhaal te worden, maar uiteindelijk bleek dat hij gewoon de tijd nam voor de handtekening en er een waar kunstwerk van maakte. Bedankt Kenny!

Kenny van Hummel zet zijn handtekening (foto: © Laurens Alblas)

Kenny van Hummel zet zijn handtekening (foto: © Laurens Alblas)


De handtekening van Kenny van Hummel (foto: © Laurens Alblas)

De handtekening van Kenny van Hummel (foto: © Laurens Alblas)

Als tweede was daar Mark Cavendish, die na zijn voorstelrondje op het podium naar de start probeerde te komen, maar daarvoor eerst langs ons moest. Een handtekening was krap, maar geen probleem. Thank you Mark!

Ook Mark Cavendish zet zijn handtekening (foto: © Laurens Alblas)

Ook Mark Cavendish zet zijn handtekening (foto: © Laurens Alblas)


De handtekening van Mark Cavendish (foto: © Laurens Alblas)

De handtekening van Mark Cavendish (foto: © Laurens Alblas)

Hierna werd het wat lastiger. Schleck en Contador moesten snel naar de start en hadden dus geen tijd voor handtekeningen. Het kwam er dus op aan dat we na de finish moesten proberen hun handtekeningen te pakken te krijgen. Gelukkig was iemand van de organisatie onder de indruk van onze actie en regelde dat we na de wedstrijd in het VIP-gebied mochten komen (nogmaals onze dank hiervoor!) zodat we de renners daar konden vragen om ons shirt te signeren.

En inderdaad, we wisten Fränk Schleck te vinden na de wedstrijd, vlak voordat hij zijn rugnummer ging inleveren, en hij was bereid ons shirt te tekenen. Door de snelheid van het moment is de foto echter niet goed scherp gesteld en dus zullen jullie het moeten doen met de vage contouren van Fränk Schleck en Tim. Danke schön Fränk!

Fränk Schleck signeert het shirt (foto: © Laurens Alblas)

Fränk Schleck signeert het shirt (foto: © Laurens Alblas)


De handtekening van Fränk Schleck (foto: © Laurens Alblas)

De handtekening van Fränk Schleck (foto: © Laurens Alblas)

En als laatste was daar dan Alberto Contador. Ook hij moest snel naar binnen om zijn rugnummer in te leveren, zo snel zelfs dat we ook hier geen handtekening van hem te pakken konden krijgen. Naast de ingang stond echter de fiets van Alberto en daarbij (zo bleek later) een vriend van hem. Na uitgelegd te hebben dat we voor Spieren voor Spieren handtekeningen verzamelden om het shirt te veilen en dat we die van Van Hummel, Cavendish en Schleck al hadden werd ook hier een helpende hand geboden. De vriend bleek zelfs Nederlands te spreken en sprak, na het verhaal aangehoord te hebben, Alberto’s broer aan, die ons vervolgens de auto van zijn broer Alberto aanwees. Als we daar bij de passagiersdeur zouden wachten, dan zou Alberto bij het instappen ons shirt tekenen. Het was onze laatste mogelijkheid om de handtekening van de winnaar van de Tour de France van 2009 (en 2007) op het shirt te krijgen en dus bedankten we de entourage van Contador en gingen we snel bij zijn auto staan, want ondertussen was Alberto al naar buiten gekomen. Omringd door een menigte liep hij naar de auto, inderdaad naar de deur waar wij bij stonden. Vlak voor hij instapte tekende Alberto Contador ons shirt! Onze laatste mogelijkheid was geslaagd. ¡Gracias Alberto!

Uiteindelijk zette ook Alberto Contador zijn handtekening (foto: © Laurens Alblas)

Uiteindelijk zette ook Alberto Contador zijn handtekening (foto: © Laurens Alblas)


De handtekening van Alberto Contador (foto: © Laurens Alblas)

De handtekening van Alberto Contador (foto: © Laurens Alblas)

Daar stonden we dan. Alle handtekeningen verzameld, alle grote meneeren gezien. Uiteindelijk ziet het shirt er als volgt uit:

Het shirt met de vier handtekeningen (foto: © Laurens Alblas)

Het shirt met de vier handtekeningen (foto: © Laurens Alblas)


Close-up van de vier handtekeningen (foto: © Laurens Alblas)

Close-up van de vier handtekeningen (foto: © Laurens Alblas)


En nog een foto van het shirt (foto: © Laurens Alblas)

En nog een foto van het shirt (foto: © Laurens Alblas)

Nu gaat eigenlijk het echt grote werk pas beginnen, want het shirt wordt geveild. En daar hebben we dus jullie voor nodig! Omdat het hier om een veiling gaat, hebben we besloten het shirt aan te bieden via Marktplaats.nl, zodat we zeker weten dat de veiling altijd bereikbaar is.

U kunt bieden per opbod. De veiling duurt drie weken en loopt van dinsdag 4 augustus 18:00 uur tot en met dinsdag 25 augustus 18:00 uur. Daarna nemen wij zo snel mogelijk contact op met de hoogste bieder. Mocht de hoogste bieder zich bedenken en zijn bod terugtrekken dan nemen wij contact op met de opvolgende hoogste bieder, etc.

Na contact te hebben opgenomen met de hoogste bieder zullen we proberen het shirt bij de hoogste bieder langs te brengen. Mocht dit niet lukken (bijvoorbeeld in verband met de reisafstand) zullen we in samenspraak met de hoogste bieder afspreken hoe het shirt bij hem komt.

Voor de geïnteresseerden, het shirt is maat M, maar een shirt als dit hoort natuurlijk ingelijst.

Klik hier voor de advertentie op Marktplaats:
[Update, 25 augustus: Inmiddels is de periode voor het bieden afgelopen. U kunt binnenkort een verslag met de uitslag en de hoogste bieder vinden op deze website.]

De opbrengst zal in zijn geheel naar Spieren voor Spieren gaan, dus breng ook een bod uit!