Aanstaande maandag (3 augustus) vindt in Roosendaal de Super Draai van de Kaai plaats. Voor velen een moment om hun Tourhelden te zien, maar voor ons een dag met twee missies. We willen namelijk niet alleen verslag doen van het rondje rond de kerk, zoals we dat normaal doen, maar we willen tevens een origineel Cycling Story-shirt laten signeren door de grote renners die meedoen: Alberto Contador, Fränk Schleck, Mark Cavendish, Kenny van Hummel en wellicht meer (of mogelijk minder) renners. Voor het goede doel natuurlijk.

Zoals gezegd, natuurlijk doen we dit niet zomaar. Als het lukt om het shirt te laten signeren, dan zullen we het shirt veilen, wat dus betekent dat u hem ook kunt kopen. Rest alleen de vraag waar al dat geld heen gaat. Antwoord: Spieren voor Spieren.

Spieren voor Spieren is een goed doel waarvan de doelstelling kan worden samengevat als “Genoeg geld voor baanbrekend onderzoek naar spierziekten bij kinderen”. Of iets uitgebreider:

Spieren voor Spieren wil niet stilzitten terwijl er een grote groep kinderen door spierziekte een toekomst wordt ontzegd. De Stichting wil deze kinderen het uitzicht op een toekomst weer teruggeven door op structurele wijze onderzoeksprojecten te financieren die zich richten op het uit de wereld helpen van spierziekten bij kinderen.

Zoals de naam al zegt: een goed doel, maar naar onze mening tevens een doel dat past bij de wielrenners die hun handtekening zetten. Zo helpen we ‘zieke’ spieren met ‘gezonde’ spieren en helpen we spierziekten de wereld uit!

We gaan maandagavond 3 augustus tijdens het criterium Super Draai van de Kaai in Roosendaal proberen om handtekeningen op het shirt te krijgen en zullen daarna zo snel mogelijk verslag hiervan doen. Mogelijk staat het verslag pas de dag erna hier op de site, maar verslag zal er komen. Blijf ons dus volgen voor meer informatie over deze actie!

Zie voor de afloop van dit verhaal: Veiling shirt met handtekeningen Contador, Cavendish, Schleck en Van Hummel voor Spieren Voor Spieren – Bied nu!