Fotoimpressie Tour de Rijke 2009

Verslagen Laatst bijgewerkt 30 mei 2011 11:38 Tim van Hengel

Op zondag 17 mei 2009 ging het peloton in Spijkenisse van start voor de 6e Tour de Rijke, een eendagskoers met start en finish in Spijkenisse en een koers door Rotterdam en over de Zuid-Hollandse eilanden. Uit het ProTour-ensemble stonden Rabobank, Quick Step, Silence-Lotto en Team Saxo Bank aan de start.

Het peloton met Lars Boom in het rood-wit-blauw op de Stadionweg © TvH

Het peloton met Lars Boom in het rood-wit-blauw op de Stadionweg © TvH

De grote kleppers zitten nu in Italië voor de Giro, maar ook hier heeft de organisatie een leuk startveld bij elkaar gevonden. Zo verscheen Quick Step met de winnaar van 2008, Steven de Jongh aan de start, Rabobank met onder andere Nederlands kampioen Lars Boom en Nick Nuyens en Silence-Lotto met de Belgische revelatie Greg van Avermaet en de kampioen van de zuiderburen, Jurgen Roelandts.

Maarten Wynants met links winnaar Kenny van Hummel © TvH

Maarten Wynants met links winnaar Kenny van Hummel © TvH

Sprinter Kenny van Hummel van Skil-Shimano maakt een sterke periode door en boekte vandaag in de Tour de Rijke zijn vijfde overwinning in twee weken. De 26-jarige sprinter solliciteert openlijk naar een selectie voor de aankomende Tour de France, waarin Skil-Shimano als tweede Nederlandse ploeg naast Rabobank mag deelnemen, “Ik ben in supervorm. Alles klopt, de planning werkt tot in de puntjes. Ik hoop dat de ploegleiding dat ook zo ziet, want ik wil vreselijk graag naar de Tour de France”.

Het peloton, met achteraan Jurgen Francois en Kenny van der Schueren, op de rug gezien © TvH

Het peloton, met achteraan Jurgen Francois en Kenny van der Schueren, op de rug gezien © TvH

De top-10:
1 Kenny Van Hummel (SKS) 198,7km in 4u35’53”
2 Eric Baumann (TSP) z.t.
3 Jurgen Roelandts (SIL) z.t.
4 Tom Leezer (RAB) z.t.
5 Andre Schulze (PSK) z.t.
6 Dieter Cappelle (PCO) z.t.
7 Michal Golas (AMI) z.t.
8 Jonathan Bellis (SAX) z.t.
9 Steven De Jongh (QST) z.t.
10 Mathew Hayman (RAB) z.t.

Erik Dekker reed de volgwagen © TvH

Erik Dekker reed de volgwagen © TvH

De karavaan was nog maar net voorbij, toen de voorbereidingen voor de bekerfinale voetbal weer verder gingen © TvH

De karavaan was nog maar net voorbij, toen de voorbereidingen voor de bekerfinale voetbal weer verder gingen © TvH