Fränk wint Wateringse Wielerdag

Verslagen Laatst bijgewerkt 30 mei 2011 11:34 Laurens Alblas

Fränk Schleck, in zog van broer, op weg naar zege.

Fränk Schleck, in zog van broer, op weg naar zege. (Foto © Laurens Alblas)

Het was dinsdag de 29e juli 2008 dat er een Hyves-post de deur uit ging met het verzoek die donderdag naar Wateringen af te reizen voor het jaarlijkse criterium. De organisatie wist dit jaar de nummer 6 van de Tour de France, Fränk Schleck, en zijn broer en witte trui-winnaar Andy Schleck aan zich te binden. Het bezoekersaantal lag weer bijzonder hoog, 30.000 toeschouwers hadden de weg gevonden naar het dorpje nabij Delft.

Terwijl Andy Fränks rugnummer opspeldt, bespreekt Nederlands kampioen bij de beloften Ronan van Zandvliet de tactiek met zijn teammaat. De andere Nederlands kampioen Lars Boom kijkt toe.

Terwijl Andy Fränks rugnummer opspeldt, bespreekt Nederlands kampioen bij de beloften Ronan van Zandvliet de tactiek met zijn teammaat. De andere Nederlands kampioen Lars Boom kijkt toe. (Foto © Laurens Alblas)

De twee populaire Luxemburgers deelden gretig handtekeningen uit en waren ook niet te beroerd om met de fans op de foto te gaan. Naast de gebroeders Schleck verschenen onder andere namens Rabobank de Tourdeelnemers Sebastian Langeveld, Bram Tankink, Pieter Weening en Joost Posthuma aan de start, evenals Steven de Jongh (Quick Step), Niki Terpstra (Milram), Servais Knaven (Team Columbia), Martijn Maaskant (Garmin) én Thomas Dekker, die enkele dagen later zijn vertrek bij de Rabobank wereldkundig maakte.

Andy Schleck deelde gretig handtekeningen uit.

Andy Schleck deelde gretig handtekeningen uit. (Foto © Laurens Alblas)

Zelfs klimmer Andy Schleck waagde zich aan de tussensprints.

Zelfs klimmer Andy Schleck waagde zich aan de tussensprints. (Foto © Laurens Alblas)

Na de presentatie van de renners, waarbij Fränk en Andy Schleck de rondemissen in een luxe cabriolet flankeerden, ontvouwde zich een enerverende koers, waarin in iedere tussensprint gestreden werd alsof het een Tour-etappe betrof, maar waarin zich helaas ook een valpartij voordeed waarbij Piet Rooijakkers, de renner van het Nederlandse Skil-Shimano met een ambulance afgevoerd moest worden.

De Trots van Harkema vol aan de bak.

De Trots van Harkema vol aan de bak. (Foto © Laurens Alblas)

De broertjes Schleck vertoonden zich veelvuldig vooraan, evenals de Nederlandse Tourdeelnemers, zo ontbond Pieter Weening zijn duivels, maar ook zijn solo hield niet lang stand. Tegen het invallen van de schemering formeerde zich een kopgroep, bestaande uit Sebastian Langeveld, Fränk Schleck en Niki Terpstra. De drie, erkende hardrijders, bleven voorop en mochten sprinten voor de overwinning. De Luxemburgse kampioen toonde zich de sterkste van het drietal en mocht de bloemen in ontvangst nemen.

Schleck kreeg naast de bloemen ook nog een Ming-vaas.

Schleck kreeg naast de bloemen ook nog een Ming-vaas. (Foto © Laurens Alblas)

Zie voor meer foto’s: Foto’s Wateringse Wielerdag door Laurens Alblas op flickr