Michael Matthews (26) is de kopman bij Team Sunweb voor de 108ste editie van Milaan-San Remo. De Australiër was in 2015 al eens derde in de Italiaanse voorjaarsklassieker achter John Degenkolb en Alexander Kristoff. Matthews was vorige week actief in Parijs-Nice waarin hij vier top 10-plaatsen liet noteren.

,,We willen een goed resultaat neerzetten met Matthews. Tom Dumoulin, Simon Geschke en Warren Barguil zijn er om hem te helpen in de finale’’, licht ploegleider Aike Visbeek toe. ,,Twee jaar geleden leerden we met de overwinning van Degenkolb dat samenwerking doorslaggevend is in de koers. Het wordt cruciaal Matthews zo fris mogelijk naar San Remo te brengen.’’

,,Na een goede week en veel progressie in Parijs-Nice vertrekken we naar Italië met vertrouwen’’, aldus Visbeek. Behalve Matthews, Dumoulin, Geschke en Barguil staan ook Nikias Arndt, Roy Curvers, Tom Stamsnijder en Albert Timmer aan het vertrek van La Primavera.

Poggio

Het 295 kilometer lange parcours van Milaan-San Remo is traditiegetrouw op maat gemaakt voor sprinters met klimkwaliteiten. De route leent zich echter ook uitstekend voor een late uitval. De sleutelmomenten zijn opnieuw de beklimmingen van de Cipressa en de Poggio, voor de afdaling naar San Remo na 291 kilometer koers.