Simon Yates heeft de zesde etappe van Parijs-Nice op zijn naam geschreven. De Brit zette een solo op touw in de laatste 20 kilometer en hield stand tot aan de aankomst in Fayence. Op de korte, steile klim naar de finish viel Sergio Henao aan vanuit het peloton en pakte enkele seconden op leider Julian Alaphilippe.

,,Ik had nogal wat achterstand in het klassement vanmorgen (15de op 2’16’’, red.). Dat gaf me vandaag wat vrijheid’’, zei ritwinnaar Yates na afloop. ,,Ik dacht dat andere renners met wel zouden volgen toen ik aanviel. Ik bleef echter alleen voorop. Ik zei tegen mezelf: geef alles wat je hebt! Misschien probeer ik morgen opnieuw aan te vallen.’’

Geletruidrager Alaphilippe zag Henao dichterbij komen in het klassement. De Fransman sloeg een sterke dubbelslag in de klimtijdrit, maar kon vandaag niet reageren toen de Colombiaan van Team Sky demarreerde. Henao eindigde als tweede, terwijl Alaphilippe genoegen moest nemen met de vierde plek. In het klassement verdedigt hij een voorsprong van 36 seconden op Tony Gallopin.

,,Ik moest gefocust blijven vandaag. Veel dank voor mijn ploeggenoten. Ze deden fantastisch werk van start tot finish’’, zei Alaphilippe na afloop. ,,Ik mag weer een nieuwe dag genieten van deze prachtige gele trui. Dit motiveert me voor morgen, als opnieuw een zware etappe te wachten staat.’’ Met nog twee pittige bergetappes voor de boeg ligt de strijd om de eindzege nog helemaal open.

Uitslag Parijs-Nice 2017 etappe 6